Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanje predstave 'Voz' Zvezdara teatra na Malom Brijunu

Predstava "Voz" po romanu američkog pisca Cormaca McCarthyja, u adaptaciji i režiji Vojislava Brajovića te produkciji Zvezdara teatra iz Beograda, gostovat će 16. i 17. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu u sklopu 19. sezone kazališta Ulysses.
vrijeme: 16.08.2019.
mjesto: Mali Brijun
url: http://www.ulysses.hr/

U predstavi igraju glumačke zvijezde Vojislav Brajović i Sergej Trifunović, koji utjelovljuju dvojicu likova, Crnog i Bijelog. Na samome početku, Crni spašava Bijelog da se ne baci pod vlak i odvodi ga u svoj stan gdje se odigrava cijela akcija. Crni je bivši osuđenik i vjernik, dok je Bijeli ateist i profesor. Upoznavši se, vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi te o pitanju zašto živimo i zašto je Bijeli pokušao samoubojstvo.

"Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona želi potaknuti publiku na razmišljanje o ovim temama", stoji u najavi.

Ideju za režiju predstave "Voz" Brajović je dobio nakon odgledanog filma "The Sunset Limited" po Mc Carthyjevu djelu, kojeg je 2011. godine režirao Tommy Lee Jones, a u kojem su uloge Crnog i Bijelog odigrali Jones i Samuel L. Jackson.

"Inspiriran djelom Cormaca McCarthyja, jedino što želim ovom predstavom je izazvati kritički odnos i svijest o tome kuda ovaj svijet ide. I naravno, prije svega, čovjekoljublje, koje ima veliku moć da spriječi propast civilizacije", izjavio je Voja Brajović, kojemu je kao već poznatom glumcu to prva režija.

"Ovo nije kazališna predstava. Ovo je nešto s čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, tog vlaka bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice ne mogu znati", zaključio je Sergej Trifunović.

Predstava je na matičnoj sceni Zvezdara teatra do sada odigrana preko 160 puta, uvijek pred prepunom dvoranom, a gostovala je na brojnim međunarodnim festivalima u regiji, osvojivši niz značajnih nagrada. (Hina)