Preskočite na glavni sadržaj

Comedy Fortress Festival na Tvrđavi Barone u Šibeniku

Trodnevni međunarodni festival stand-up komedije Comedy Fortress Festival ove će se godine održati od 12. do 14. srpnja na Tvrđavi Barone u Šibeniku, a okupit će neka od najvećih i najtraženijih imena svjetske stand-up scene predvođene proslavljenim irskim komičarom Dylanom Moranom.
vrijeme: 12.07.2019.
mjesto: Tvrđava Barone, Šibenik
url: https://www.comedyfortressfestival.com/

Kako se ističe u najavi, Comedy Fortress Festival jedinstveni je festival takve vrste u Hrvatskoj. Ove se godine prvi puta održava na šivenskoj Tvrđavi Barone, koja će tako na tri dana, od 12. do 14. srpnja, postati prvom europskom utvrdom smijeha, kreativnog duha i pozitivne energije.

Komičarski "headliner" festivala je veliki Dylan Moran (Black Books, Shaun of the Dead) koji na jadransku obalu donosi svoj novi show "Doctor Cosmos". Moran će nastupiti na završnici festivala u nedjelju 14. srpnja. Prije njega nastupit će miljenik domaće publike - Vlatko Štampar.

Festival će ugostiti i Moranovog irskog kolegu Jimeoina, te rusku komičarku Olgu Koch, koja je prošle godine bila nominirana za najboljeg novog izvođača, a nastupit će još Novozelanđanin Javier Jarquin, srpski komičar Nikola Silić, te snage londonskog SOHO TheatreShappi Khorsandi (Live at the Apollo, 8 Out of 10 Cats), Nish Kumar (The Mash Report) i pobjednica prošlogodišnjeg edinburškog Fringe Festivala Rose Matafeo.

"Comedy Fortress Festival okupit će neka od najvećih i najtraženijih imena svjetske stand up scene današnjice, a projektu se pridružuje i partner Garden Brewery, dok će se DJ OZ, Pepi Jogarde te Nick & Pepi pobrinuti da uz vrhunsku komediju posjetitelji Tvrđave Barone uživaju i u vrhunskom glazbenom ugođaju", stoji u najavi. (Hina)