koncert

Koncert 'España para siempre' u sklopu ciklusa Cantus Ansambla


vrijeme: 29.05.2017.
mjesto: Zagreb, Lauba

U sklopu vlastitog ciklusa kojeg već drugu sezonu za redom organizira u Laubi, Cantus Ansambl će u ponedjeljak, 29. svibnja s početkom u 20 sati, ugostiti španjolskog skladatelja i dirigenta Mauricija Sotela te će tom prigodom izvesti njegovo djelo De oscura llama (Tamni plamen) za flamenko glas, flautu i kontrabas solo te ansambl.

Sotelovo djelo De oscura llama, na programu ovog svibanjskog koncerta Cantus Ansambla, nastalo je 2008., a u prvoj izvedbi sudjelovale su redom glazbene zvijezde, flamenco cantour Arcángel, flautist modernih partitura Roberto Fabbriciani i slavni kontrabasist Stefano Scodanibbio.

Unutarnja vitalnost zvuka pod utjecajem rock glazbe i snažnog zvuka Deep Purplea, strastveni i bolni flamenko širokog spektra dinamike i tonskih boja, koji Lorcinu poeziju pretače u bogate ritamske figure tradicije flamenka, uz dodatni začin jazz improvizacije solista na flauti i za kontrabasom, čine ovo djelo jedinstvenim i magičnim pedesetominutnim doživljajem.

Cantus Ansamblu će se u izvedbi pridružiti flamenko pjevačica Alba Carmona, flautist s domaćeg terena Dani Bošnjak i gost iz Srbije, kontrabasist Goran Kostić.

Opširnije na hds.hr.
 

(D.H.F., 19.05.2017)