predstava

Milan Tomášik donosi Solo 2016 u ZPC


vrijeme: 20.05.2017. 20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10

Nastup Milana Tomášika u Zagrebačkom plesnom centru samo je još jedno u nizu stranih gostovanja. Publika će ove subote iznova uživati u koreografiji i izvedbi jednog od najcjenjenijih plesnih umjetnika ovih prostora.

Iz Slovenije nam dolazi Solo 2016, osobna, a ujedno i univerzalna procjena plesača koji, kroz niz različitih emocionalnih stanja, govori o svijetu izvan crne kutije. To je priča o intimnosti, tuzi, povjerenju, nadi, ljepoti i užasu. Kretanje plesača je nit spajanja i povezivanja prošlosti i budućnosti sa sadašnjim trenutkom, u kojem se sve mijenja, a tijelo stalno prolazi kroz prostor i vrijeme sa i bez sile koja nasilno provaljuje u naš intimni prostor. Isprepletenost stilova i razdoblja u glazbi funkcionira kao što se tijelo proširuje u svemir i diktira promjene u tenziji mišića koje proizvode ritam. Granica između osvjetljavanja i upijanja svjetla, nalazi se na tankoj liniji između prisutnosti i nestajanja, između nestanka i tijeka života izvan i unutar zatvorenog prostora stvaranja. Predstava Milana Tomášika odraz je neuhvatljivih trenutaka koji su istovremeno bezvremenski, oni koji tek dolaze, a opet koji su već otišli.
 
Solo 2016, dodatno osnažen dramaturgijom Andreje Kopač, dizajnom rasvjete i tehničkom podrškom Luke Curka, kostimima i scenografijom Jasne Vastl te koreografskom asistencijom za Špele Vodeb, jednostavno se ne propušta. Ovo je trenutak čijim je dijelom moguće postati 20. svibnja, u 20 sati, u crnoj dvorani ZPC-a.
 
Za sve ostale informacije o programu i ulaznicama za predstave, posjetite službenu web stranicu Zagrebačkog plesnog centra www.zagrebackiplesnicentar.hr.

(R.P.B., 18.05.2017)