Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj ULUPUH-a za izložbe i projekte u 2020.

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisala je natječaj za izložbe i projekte u 2020. godini. Rok za predaju prijava je 10. srpnja 2019. godine.
prijava: 10.07.2019
url: http://www.ulupuh.hr


ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti
Natječaj za izložbe i projekte u 2020. godini


 
Prijedlozi mogu uključivati:
– izložbe
– izdavačke projekte
– edukativne projekte
– međunarodne projekte u zemlji ili inozemstvu
kao i sve ostale vrste projekata (tribine, prezentacije, akcije…) koje doprinose razvoju i afirmaciji primijenjenih umjetnosti kako su obuhvaćene strukturom ULUPUH-ovih 17 sekcija.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju svi autori i autorske grupe (uključujući i studente) s područja Republike Hrvatske, kao i oni koji su svojim djelovanjem vezani uz Hrvatsku.

Svaki autor ili autorska grupa ima pravo prijave i sudjelovanja na Natječaju s najviše 3 (tri) prijedloga. U pojedinoj je kategoriji (A, B ili C) moguće prijaviti do 2 (dva) prijedloga.
 
  1. A) Izložba:
Prijedlog za izložbu predaje se online putem Prijavnice za izložbu (https://eu.jotform.com/ulupuh/prijavnica-za-izlobu ), s priloženom traženom dokumentacijom. U Prijavnici je potrebno naznačiti za koji se prostor izložba prijavljuje: Galeriju ULUPUH (Ilica 13/1. kat, Zagreb, prostor površine 105,6 m2, tlocrt: https://drive.google.com/open?id=12JPtJ_7FOH-LFy5xBePTDDvmPnlYZ-Ql  ), Galeriju Permanenta ((Preradovićeva 44 (1. kat), Zagreb) četvrtasti prostor površine 48 m2), ili neki drugi prostor. U slučaju da se izložba prijavljuje za drugi prostor, treba u prijavnici naznačiti adresu i kontakte. Ako prijedlog prođe selekciju ULUPUH-a, od tog drugog prostora predlagatelj je dužan do kraja srpnja pribaviti pozivno pismo ili načelnu pismenu odluku da se taj program održava u drugom prostoru. Galerija ULUPUH (Ilica 13/1. kat, Zagreb) je površine 105,6 m2. Galerija Permanenta (Preradovićeva 44 (1. kat), Zagreb) je prostor površine 48 m2.
 
  1. B) Projekt (radionica, seminar, tribina, akcija, događanje …):
Prijedlozi projekata također se podnose online, putem Prijavnice za projekt (https://eu.jotform.com/ulupuh/prijavnica-za-projekt ). Prijedlog mora sadržavati:
  • Radni naziv projekta
  • Podatke o predlagatelju i realizatoru/ima projekta (biografije sa kontaktima)
  • Podatke o partnerima projekta, ako ih ima (naziv organizacije/a sa kontaktima, njihov udio u pripremi odnosno realizaciji projekta (vrste poslova i troškova koje partner pokriva)
  • Mjesto održavanja projekta
  • Vrijeme održavanja projekta
  • Kratki opis projekta (max 1200 znakova, opširniji opis po potrebi priložiti)
  • Cilj projekta
  • Faze realizacije projekta (naziv aktivnosti, kratki opis aktivnosti, vrijeme odvijanja aktivnosti, provoditelji aktivnosti)
  • Korisnici projekta (kome je projekt namijenjen)
  • Cjeloviti troškovnik projekta (u bruto iznosima)
 
  1. C) Izdavački projekt (knjiga, monografija…)
Prijedlozi se podnose online, putem Prijavnice za izdavački projekt (https://eu.jotform.com/ulupuh/prijavnica-za-izdavaki-projekt2020 ), s priloženom traženom dokumentacijom. Prijedlog mora sadržavati:
  • Radni naziv projekta
  • Kratki opis projekta (max 1200 znakova, opširniji opis po potrebi priložiti)
  • Podatke o autoru i uredniku (biografije)
  • Terminski plan realizacije projekta
 
Unutar definiranih programskih kategorija potrebno je, u kontinuitetu dosadašnje prakse, problematizirati sve aspekte primijenjenih umjetnosti. Pritom će biti dobrodošle i nove percepcije, u skladu s novim umjetničkim praksama, a Umjetnički savjet će, sukladno današnjim problematikama, preferirati prijedloge čije programske koncepcije:
– uvode primjenu novih tehnologija
– promiču očuvanje kulturne baštine i kulturnog identiteta
– promiču hrvatsku kulturu u svijetu, te se time uključuju u europske i međunarodne kulturne mreže i projekte
– razvijaju društvenu odgovornost i problematiziraju teme od javnog društvenog interesa – ekologija, javni prostori
– razvijaju komunikaciju i aktivno sudjelovanje publike (interaktivni programi, edukacija, radionice za različite vrste publike), kao i prilagođenost programa djeci, mladima i osobama s invaliditetom
– promiču cjeloživotno obrazovanje (gostujuća predavanja stručnjaka iz zemlje i inozemstva, suradnja s obrazovnim i znanstvenim sektorom)
– razvijaju partnerstva, koprodukcije i umrežavanja na razini gradova i županija, a posebno ona na međunarodnoj razini (zajednički projekti s partnerima iz susjednih zemalja i EU), s preferiranjem projekata koji imaju potencijal ekonomičnosti i dugoročnosti u suradnjama
– promiču poduzetništvo u kulturi (suradnja s partnerima iz turističkog i gospodarskog sektora)
– imaju potporu iz više izvora financiranja
 
Osnovni kriterij pritom je umjetnička izvrsnost.
Slikovne priloge potrebno je prethodno smanjiti na rezoluciju do 200 KB, kako bi se mogli učitati (uploadati) u Prijavnicu. Zipanje priloga nije dozvoljeno.
 
Sve prijavljene prijedloge pregledat će i odabrati Umjetnički savjet ULUPUH-a. O rezultatima žiriranja kandidati će biti obaviješteni do kraja srpnja ove godine.
 
Rok za prijavu je 10. srpanj 2019. godine, do ponoći (vrijedi za prijave podnesene online kao i one dostavljene poštom ili osobno u Galeriju ULUPUH). Nakon 10. srpnja prijavnice više neće biti dostupne.

Za sve dodatne informacije moguće se obratiti voditeljici Galerije ULUPUH, Bella Rupena, telefonom na: 01/ 4813 746, ili e-mailom na adresu: galerija-ulupuh@zg.t-com.hr.