Preskočite na glavni sadržaj

4. PitchADU

Ovogodišnji, 4. PitchADU (Pitching forum ADU), održat će se u utorak 18. lipnja 2019. u 17 sati, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.
vrijeme: 18.06.2019.
mjesto: Zagreb, ADU, Scena F22, Frankopanska 22

Predstavit će se 12 projekata - 4 kratkometražna igrana filma, 1 dugometražni igrani film, 2 dugometražna dokumentarna filma, 1 dokumentarna TV serija, 1 YouTube serijal i 3 video igre. Tročlani stručni žiri kojeg ove godine čine redateljica Zrinka Matijević, producent Hrvoje Osvadić i glavni dizajner te suosnivač CroTeam-a Davor Hunski, kao podršku u realizaciji projekta, dodijelit će iznos od 5000 kuna za najbolji pitch.

PitchADU (Pitching forum ADU) je projekt kojim se studentima završnih godina diplomskih filmskih studija Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, kroz prezentaciju vlastitih završnih projekata, omogućuje pristup profesionalnom svijetu. Projekti se izlažu predstavnicima televizija, produkcijskih kuća, filmskim redateljima, game developerima i ostalim stručnjacima iz audiovizualnog sektora zainteresiranima za angažman, otkup i suradnju na projektima.

U sklopu ovogodišnjeg, četvrtog po redu, PitchADU-a održat će se masterclass „Umijeće rizika i kako ga steći“ filmskih redatelja Nebojše Slijepčevića i Roka Bičeka. Predavanje će moderirati filmski kritičar i filmolog Mario Kozina. Na uvodnoj konferenciji ,,Edu4Games’’, koja je na rasporedu nakon masterclassa, trogodišnji ESF projekt zajednički će predstaviti njegov nositelj i partneri projekta. Tribina na temu ,,Gerila produkcija za ljudska prava: kako oživjeti (i preživjeti) javnu kampanju bez inicijalnog budžeta?“, u organizaciji Zaklade Solidarna, prethodit će glavnome dijelu događanja — pitchingu.

Opširnije:
https://www.facebook.com/pitchadu/