obavijest

Hrvatski diskografi u subotu obilježavaju međunarodni Dan prodavaonica ploča


vrijeme: 22.04.2017.

Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record Store Day) već desetu godinu obilježava se u cijelom svijetu četvrte subote u travnju, a hrvatski diskografi i ove su se godine uključili u akciju, pa će tako u subotu, 22. travnja, proslaviti taj dan specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima.

U skladu sa svjetskom praksom i hrvatski Record Store Day podržale su dvije mlade ambasadorice Sara Renar i Mia Dimšić, dok je svjetska ambasadorica za ovu godinu popularna američka kantautorica i multiinstrumentalistica St. Vincent.
 
U Zagrebu će se u subotu od 10 do 13 sati u glazbenim dućanima Nova ploča i Dancing Bear Music Shop održati kratki koncerti diskografskih nada - od Ivane Marić, Lee Mijatović, Bobe Kneževića i Sebastiana Popovića do bendova Mangroove, Brain Hollydays, Solarov, Producent i Pravila igre, izvijestila je Hrvatska glazbena udruga.
 
Sve akcije i prigodne popuste popratit će i prodavaonice hrvatskih diskografa u Splitu, Rijeci i Osijeku. U Dallas music shopu u Rijeci nastupit će The Hood Fellas, Midnight Blues Trio i posebni gost iznenađenja, a okupljene će nakon koncerta nastaviti zabavljati DJ.
 
Svi posjetitelji moći će razgovarati o glazbi i novim izdanjima, kako s hrvatskim ambasadoricama Dana prodavaonica ploča, tako i s brojnim drugim izvođačima i zaljubljenicima u glazbu koji će taj dan pohoditi dućane s CD-ovima i pločama, te možda pronaći neko željeno izdanje po povoljnijim cijenama.
 
Uz brojna svjetska Record Store Day izdanja ove godine 22. travnja u najbližem CD shopu moći će se naći novi albumi grupa Pavel, Brain Holidays i Mayales, koji će se prethodno moći slušati na Deezeru. Kao specijalno Record Store Day izdanje u prodaji će se naći "The Best Of'"od grupe Letu štuke. (Hina)

(R.P.B., 20.04.2017)