festival

Zagreb: Festival brazilske kulture od 3. do 7. svibnja


vrijeme: 03.05.2017. - 07.05.2017.
mjesto: Zagreb

Udruga Amazonas i ove godine u Zagreb donosi dašak brazilskog šarenila i ritmova tijekom Festivala brazilske kulture 'Brazilactice', koji će se održati od 3. do 7. svibnja, najavili su u četvrtak organizatori festivala.

Tijekom pet festivalskih dana posjetitelji se mogu besplatno okušati u radionicama capoeire (borilačke vještine s elementima akrobacije, plesa i glazbe), sambe, afro – brazilskog plesa ili probati inovativnu vještinu fluid balance (program osvještavanja ravnoteže).
 
Osim sportsko – plesnih radionica, na rasporedu je mnoštvo popratnih sadržaja, poput kviza Brazilactica PubQuiz ili filmske večeri u Klubu MaMa, a za one koji žele više znati o razlici Portugala i Brazila pripremljena je portugalsku večer u Botaničaru u suradnji s Institutom Camões Zagreb – CLPIC.
 
Da brazilski izričaji nisu rezervirani samo za odrasle, dokazat ćemo tijekom kreativno – likovnog programa za najmlađe na Zrinjevcu, a atmosferu će  začiniti zajednički nastup glazbenog sastava Vibrica, Aikido društva Zagreb i capoeire Amazonas.
 
Cjelokupno druženje završit će "brazilskim tulumom" u Thaliji, najavljuju organizatori.
 
Festival svake godine pohodi velik broj gostiju iz Europe i svijeta, a ove godine pridružit će se Mestre Pontape Heitor Chalegre Damiao iz Brazila, Katjuša Kovačić iz Slovenije i dr. (Hina)

(R.P.B., 20.04.2017)