festival, djeca, mladi

6. međunarodni festival dječjeg filma KIKI


vrijeme: 24.04.2017. - 28.04.2017.
mjesto: Zabok

KIKI – međunarodni festival dječjeg filma održat će se od 24. do 28. travnja 2017. Filmski program prikazivat će se u Multimedijskom centru - kinu u Zaboku, a dio programa gledatelji će biti u prilici pogledati i u Krapini.

U pet natjecateljskih programa bit će prikazano više od trideset  filmova iz Albanije, Australije, Brazila, Estonije, Francuske, Grčke, Kanade, Njemačke, Nizozemske, Norveške, Novog Zelanda, Mauricijusa,Rusije, Španjolske, Švicarske, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske. O pobjedniku festivala odlučivat će dječji žiri, u koji su ove godine izabrani Dora Vranić, Petar Bašić i Igor Jadan.
 
Zadaća festivala je razvoj filmske publike kroz poticanje aktivnog  gledanja filmova već od najranije dobi, a ona se ispunjava kroz popratne festivalske, ali i predfestivalske programe – tako je već od ožujka organizirana radionica 'Kako gledati film' u kojoj mali polaznici pod vodstvom Višnje Vukašinović razvijaju vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava, učeći kako kvalitetno gledati i kritički vrednovati filmove. Također, filmske projekcije u vrijeme trajanja festivala i ove će godine biti popraćene vođenim razgovorima o poglednim filmovima, a ulogu moderatora druge godine zaredom preuzima novinar, pisac, kritičar, scenarist i filmski redatelj Anđelo Jurkas.
 
Priliku za kreativno izražavanje i edukaciju u području animacije posjetitelji će moći iskoristiti na čak dvije radionice animacije, koje će se održati u suradnji s organizacijom OTTOmani iz Italije i Školom animiranog filma iz Čakovca, a u sklopu ovogodišnjeg KIKI-ja bit će održan i stručni skup za učitelje i nastavnike s područja Krapinsko-zagorske županije, na temu medijske i filmske pismenosti.
 
Više o festivalu možete saznati na njegovim službenim internetskim stranicama.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 20.04.2017)