Preskočite na glavni sadržaj

'Manivald' odabran za 'Vimeo Staff Pick'

Platforma Vimeo odabrala je kratkometražni animirani film 'Manivald' redateljice Chintis Lundgren za Vimeo Staff Pick. Film je od ponedjeljka, 27. svibnja, dostupan za besplatno gledanje!
vrijeme: 27.05.2019.

'Dok sam putovala okolo s filmom 'Manivald', upoznala sam popriličan broj majki čiji sinovi nisu htjeli iseliti iz roditeljskog doma. Nadam se da im je moj film dao nekoliko zanimljivih ideja kako da riješe problem. No, ne smijemo zaboraviti kako nije lako niti onome tko dođe popravljati stvari. O tome se radi u mojem najnovijem filmu, Toomas ispod doline divljih vukova', rekla je tim povodom autorica Manivalda, Chintis Lundgren. 

 

Vimeo svoju nagradu Staff Pick dodjeljuje izuzetnim ostvarenjima i na taj način odaje priznanje autoricama i autorima iz cijelog svijeta koji koriste platformu. Kako su objasnili zaposlenici Vimea koji biraju videa za Staff Pick, godišnje izdvoje tek oko tisuću uradaka, od njih desetak milijuna koji su učitani na platformu.

 

Manivald je osvojio brojne nagrade na festivalima, u Zagrebu, Ottawi, Hiroshimi i prikazan je na značajnim festivalima poput Sundance, Annecy i Palm Springs. Film je nastao 2017. godine u koprodukciji Chintis Lundgreni Animatsioonistuudio iz Estonije, Jadranske animacije - Adriatic Animation iz Hrvatske i National Film Board iz Kanade. Film je snimljen po scenariju Chintis Lundgren i Draška Ivezića. Njihov najnoviji film koji je svojevrstan prednastavak Manivalda, Toomas ispod doline divljih vukova publika će imati prilike pogledati kao dio velikog natjecanja u svjetskog festivala animiranog filma u Annecyju, u lipnju 2019. godine. Oba je filma HAVC podržao kroz program poticaja manjinskih koprodukcija.

 

Sve ostale filmove odabrane za Vimeo Staff Pick možete pogledati ovdje.
 

Izvor: HAVC