Preskočite na glavni sadržaj

Promocija zbirke Milka Kiša: 'Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada'

Klavijaturist 'Hladnog piva' Milko Kiš – Deda promovira svoju prvu zbirku poezije – uglazbljenih tekstova u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, u subotu, 13. travnja, u 11 sati.
vrijeme: 13.04.2019. 11 h
mjesto: Zagreb; Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5
Uz knjigu uglazbljenih tekstova priložen je i CD s 55 snimaka pjesama čiji se tekstovi nalaze u knjizi.

Milka Kiša opisuju kao autohtonog šansonijera koji njeguje žanr ulične pjesme. Na nastupima koristi klavijature, gitaru, usnu harmoniku i pregršt ostale glazbene opreme. Klavijaturist je u Hladnom pivu od 1999. godine, dok je surađivao i snimao s više bandova i autora (klavijature na albumu „Milost“ grupe: Majke ), radio glazbu za film, lutkarsko kazalište i dječji zbor. Osim glazbe održao je 12 samostalnih i više skupnih izložbi. Od 2018. vodi pjesničko – glazbena okupljanje na brodu Brazil „Preludiranje“ na kojem nastupaju pjesnici, glazbenici, glumci.
 
Tekstovi u knjizi su uglazbljeni i bolje funkcioniraju ako ih se konzumira s glazbom, no mogu se i samostalno pročitati. Na priloženom CD-u mogu se čuti u izvođenju autora. Većina pjesama odsvirana je i javno na pjesničkim skupovima, promocijama, otvorenjima vlastitih i tuđih izložbi i ponešto na radiju i televiziji, a objavljene su i u više zbornika. Redovito nastupa i na Chansonfestu, koji je jedini festival koji dozvoljava izvođenje pjesama sa zahtjevnijim tekstovima. 
 
Ilustracije u zbirci: Teo Kiš(druga godina Akademije likovnih umjetosti u Zagrebu). Knjigu izdaje naklada Semafora u biblioteci „poezijascrtom“.

Odabrane stihove uz glazbenu pratnju izgovarat će Boris Kvaternik, Neven Dužević, Emanuella Zubović, Hasan Džinić Džino i Ivanka Blažević Kiš!