Preskočite na glavni sadržaj

Monodrama 'Ja sam dama…' u Omišu

Povodom Međunarodnog dana žena, u Ilirskom sjemeništu u Omišu, u petak, 8. ožujka, u 20 sati, bit će izvedena monodrama 'Ja sam dama…', koja je nastala pomoću novih društvenih mreža i pretočila se u ozbiljnu kazališnu predstavu. Ulaz je slobodan za dame!
vrijeme: 08.03.2019. 20 h
mjesto: Ilirsko Sjemenište, Priko-Omiš
url: https://hr-hr.facebook.com/czkomis/
Zapisi su skidani s Facebook profila autorice Meri Bauk i polako se gradila priča za kazališni komad. Ona govori o položaju žene i mjerljivoj količini nježnosti, ranjivosti i snage jedne suvremene žene, ona skida mnoge nemoralne maske koje kao imperativi određuju ljudski život, tako se problematiziraju mnogi arhetipovi; uloga majke i majčinstva, uloga poslovne žene, uloga nečeg potrošenog i nevažno zaboravljenog kao što je život jedne domaćice.

Drama je izrazito moderna i angažirana, tako da propituje i bremenitost egzistencije, licemjerje visokih društvenih elita i poziv je da se već jednom krene u akciju. Cijeli svijet se pretvara u šareni blještavi cirkus, a uloge si možemo birati sami u svojoj mašti ili na Facebooku. Komad je ispričan kroz plašt finog sarkazma i britke crnohumorne komedije.

Naslovnu ulogu tumači dramska umjetnica Ivana Giove Župa, a redatelj predstave je Petar Buljević.

Organizacija: CZK Omiš