Preskočite na glavni sadržaj

Obrovac² u Laubi

Umjetnički program 'Obrovac na kvadrat', susret likovne i glazbene umjetnosti – slikara Ivana Obrovca i njegove kćeri, pulske etno-jazz glazbenice Tamare Obrovac, održat će se u zagrebačkoj Laubi u četvrtak, 7. veljače 2019. s početkom u 19 sati.
vrijeme: 07.02.2019.
mjesto: Zagreb, Lauba - kuća za ljude i umjetnost

U sklopu otvorenja izložbe „Pantoskopije“ suvremenog slikara Ivana Obrovca održat će se glazbeno-vizualni performans koji se sastoji od glazbene izvedbe Tamare Obrovac i Transhistria quarteta i video-projekcije umjetničkih radova Ivana Obrovca u režiji Matije Debeljuha.

Izložba je realizirana u suradnji s Gradskom Galerijom Labin, a predstavit će tridesetak radova Ivana Obrovca koji su nastali u posljednjih petnaest godina. O njegovom umjetničkom radu govorit će kustosica Leonida Kovač. Izložba ostaje otvorena do 20. veljače 2019. 
'Ivan Obrovac ne slika ono što je vidljivo, već slikanjem, koje ovdje jest dodirujući susret tvari što se tjelovljuju u pojavnosti prozirućih polja boje i zasijecajućih grafizama, daje osjetiti neperceptibilni, no paradoksalno temeljni medij koji postoji s onu stranu vidljivoga. Taj bazični medij je vrijeme samo, spoznatljivo jedino posredstvom činjenice smrtnosti tijela.' – Iz predgovora Leonide Kovač

Obrovac² program

19:00 / Otvorenje izložbe Ivana Obrovca "Pantoskopije", kustosica izložbe Leonida Kovač

19:30 / "Obrovac² " – glazbeno-vizualna izvedba u sklopu otvorenja izložbe.
Susret dviju umjetnosti - glazbene i likovne u umjetničkom radu kćeri i oca - Tamare i Ivana Obrovca

Sudjeluju: Tamara Obrovac, glas, Uroš Rakovec, gitara, Žiga Golob, kontrabas, Krunoslav Levačić, bubnjevi, Matija Debeljuh - video projekcije.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/2184888038432909/