Preskočite na glavni sadržaj

Izložba slikarice Oksane Veber u Zadru

Muzej antičkog stakla u Zadru najavljuje otvorenje izložbe 'Čarobno staklo' akademske slikarice Oksane Veber. Izložba se otvara u petak, 1. veljače 2019. u 18,30 sati, u maloj izložbenoj dvorani. Na izložbi će biti predstavljeni radovi inspirirani antičkim staklom u tehnici ulja na platnu.
 
vrijeme: 01.02.2019.
mjesto: Zadar, MAS
url: http://www.mas-zadar.hr

Oksana Veber o izložbi „Čarobno staklo“:

'Nova zbirka slika odražava moju fascinaciju antičkim staklom i utjecajima koje je imalo na razvoj civilizacije u različitim vidovima - religijskim, mističnim, znanstvenim, kućanskim.... Staklo se već stoljećima pojavljuje u svim aspektima svakodnevnog života. Uvijek sam voljela uključiti čaroliju i mistiku tog vrlo praktičnog materijala u moje slike.

Moj izbor boja se oslanja na osjećaje. Miješam boje onako kako bi ih priroda mogla pomiješati, slijedim nepredvidivu paletu svijetlih, živih mrlja koje se prelijevaju jedna u drugu što volim promatrati u jutra i sumrak. Velika zagonetka antičkog umijeća, snovi i nade ljudi, snaga prirode, svi su povezani u beskonačnom krugu.

U nekima od mojih slika istražujem ženske uzorke, biljke, životinje, ptice, morski svijet, kao čarobni eliksir života, izvor kreativne energije, fantazije i bajke, snova i vizija.
Volim prikazivati brodove na svojim slikama, kao da su neka stvorenja, koja se pojavljuju iz mora i koja tamo i nestaju potpuno pripadajući ovim elementima.
Vjerujem da cirkuliranje svih energija koje se stapaju stvara čudo koje nazivamo životom. Antičko staklo ima veliku i važnu ulogu u tom krugu.'

Opširnije

Izložba je dio programa Noći muzeja 2019. u MAS-u.