Preskočite na glavni sadržaj

Zimsko izdanje Karlovac Dance Festivala 008

Programi u sklopu Festivala suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti KDF008 Zimsko izdanje Karlovac Dance Festival-a, kojeg provodi udruga Free Dance zajedno s partnerima i suradnicima, održavaju se u razdoblju od 11. do 16. prosinca 2018.
vrijeme: 11.12.2018.
mjesto: Karlovac
url: http://www.kdf.freedance.hr
 

Zimsko izdanje KDF-a posebna je prigoda da se suvremenim plesom zaokruži  ova plesna sezona u Karlovcu obilježena novim plesnim  izazovima i jedinstvenim umjetničkim suradnjama. 

 

Promocija projekta Rončić – umjetnik i doktor prirodnih znanosti

Utorak  11.12.2018. │16:30 sati │ Knjižnica za mlade Karlovac

Utorak  11.12.2018. │17:30 sati │Knjiguljica

Predstava: "Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa’’, Ana Kreitmeyer

Nedjelja 16.12.2018. 19,30 sati │ Mala scena Hrvatski dom

Radionica Ane Kreitmeyer

Nedjelja 16.12.2018. 11,00 sati │ Mala scena Hrvatski dom

Nevidljivo vrijeme, plesna predstava

Najava/ rad u nastajanju: Nevidljivo vrijeme, Free Dance


Više o programu:

Promocija projekta RONČIĆ – umjetnik i doktor prirodnih znanosti

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. i Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić pozivaju vas na promociju projekta RONČIĆ – umjetnik i doktor prirodnih znanosti.

Program će početi u 16:30 u Knjižnici za mlade.  Program će otvoriti mlade plesačice Free Dance-a malim plesom inspiriran rončićem u izvedbi Marte Bakarić, Anna Marie Bezjak i Jane Žilić.  Nakon plesa i  prezentacije projekta, uz kratki film o rončiću slijedi i  najava slikovnice  o rončiću autorice Ivane Francišković Olrom te radni sastanak uz svečanu primopredaju sporazuma o suradnji na projektu.

U 17:30 u Knjiguljici će se održati likovne radionice i izrade makete staništa rončića, a djecu manjeg uzrasta razigrati će autorica knjižice, čitanjem priče o rončiću.

U sklopu projekta udruga Free Dance potpisuje sporazume o suradnji s nekoliko karlovačkih osnovnih i srednjih škola te s Javnom ustanovom Natura viva i Gradskom knjižnicom Ivan Goran Kovačić. Predfinanciranje projekta osigurala je tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac.

O projektu...

U fokusu projekta, rončić (poznat i kao vodenkos) predstavlja simbol klimatskih promjena i stanja rijeka uslijed antropogenih utjecaja. Riječ je o ugroženoj vrsti ptice vodenih staništa čije posebnosti i fizičke prilagodbe inspiriraju umjetničke i znanstvene programe za djecu i mlade. Plesni umjetnici i vrhunski stručnjaci prepoznaju neobični ples rončića kao alat za osvajanje javnosti. Njihova je težnja prenositi energiju prirode na najmlađu populaciju, a to namjeravamo ostvariti prigodnim plesnim radionicama i umjetničkim izvedbama te uključivanjem mladih u istraživačke i znanstvene programe.

Plesna predstava Ane Kreitmeyer: Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa

Veseli nas izvedba  plesne predstave ''Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa'' u Karlovcu.

Nakon zagrebačke premijere, 16. prosinca na Maloj sceni Hrvatskog doma u 19,30h očekuje nas izvedba u sklopu Zimske edicije Karlovac Dance Festivala.

Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa  je umjetnički rad plesne umjetnice Ana Kreitmeyer koji nastaje u suradnji s izvođačicama Petrom Chelfi, Ivanom Pavlović i Martinom Tomić; a bavi se idejom koreografije kao zajedničkog mjesta susreta, te načinima (samo)organizacije koreografije kao mjesta rada, pregovora, zajedništva, ali i zamora, zastoja, odustajanja i otpora. Unatoč tome, pitamo se kako promišljati ples i koreografiju kao naš zajednički prostor i rad? Kako dijelimo odgovornost za zajedničko?

 

Plesna radionica Ane Kreitmeyer

Mala scena Hrvtaski dom, 16.12. 2018. 11-13 sati

 

Uskoro: Otvorene probe novog rada u 2018h, najava premijerne izvedbe u 2019.godini.

Plesna predstava Vidljivo vrijeme nastaje u produkciji organizacije  Free Dance u suradnji s umjetnicima: Melita Spahić Bezjak, Majda Džanić Bogojević i Sven Buić.

 

KDF008 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca i Županije Karlovačke.