Preskočite na glavni sadržaj

Adria Art Annale 2018.

Manifestacija suvremene umjetnosti Adria Art Annale za svoje 31. izdanje odabrala je temu 'Smeće'. Manifestacija se održava u Dioklecijanovim podrumima od 22. studenoga do 5. prosinca 2018.  
vrijeme: 22.11.2018.
mjesto: Split

Na izložbenom dijelu bit će predstavljeni radovi 20-ak umjetnika iz šire regije, a u programu su također predviđena dva gostovanja pjesnikinja iz Beograda koja će se održati u prostorijama udruge AAA, te tribina s brojnim gostima iz područja ekologije, umjetnosti, znanost i sl. koja će biti održana na samom zatvaranju manifestacije 5. prosinca u podrumima.

Smeće je trenutno najaktualniji problem čovječanstva, a ovom manifestacijom želimo pokazati njegove ishodišne točke u dominantnom načinu razmišljanja te političkom modelu koji isključenjem sve većeg broja ljudi iz odlučivanja upravo proizvodi ljudsko i sve druge vrste smeća.
Osim što smeće prijeti ekološkom katastrofom u njemu vidimo i ogromni potencijal, a umjetnost trenutno ima najveću sposobnost povezati sve odbačene ljude(smeće) i preokrenuti trend društvene i ekološke degradacije.

Izlažu: Božidar Jelenić, Ilija Šoškić, Vilma Reljić, Segor Garber, Milan Brkić, Petar Petrarka, Narcisa Šehić, Valentino Bilić-Prcić, Antej, Ivan Milas, Vice Tomasović, Benedikta Vilenica, Efra Avila, Kristijan Jerković, Mark Boellaard, Ida Loher, Igor Bošnjak, Igor Legaz, Tena, Franko Bušić, Toni Bobanović Faver, Efra, Dadanti, Micha Kanazir, Ivo Marasović.

Selektori 31. AAA: Dragica Čakić, Milan Brkić, Antej.

Program  >>>

https://www.facebook.com/Adria-Art-Annale