Preskočite na glavni sadržaj

Lauba pokreće prodajni model suradnje s odabranim umjetnicima

Marija Ujević Galetović, Gordana Bakić, Đuro Seder, Duje Jurić, Kristian Kožul, Alem Korkut i umjetnički kolektiv Tarwuk kojeg čine Bruno Pogačnik i Ivana Vukšić - umjetnici su koje će Lauba zastupati u svom prodajnom portfoliju.  
vrijeme: 11.11.2018.
mjesto: Zagreb, Lauba

Projekt je 11. studenog predstavljen skupini privatnih kolekcionara koji su se u intimnom okruženju imali priliku upoznati s velikim imenima hrvatske likovne scene te istodobno pogledati prodajni izbor iz njihova umjetničkog opusa.

Taj će fundus od sada biti dostupan svim zainteresiranima u novoosnovanom galerijskom salonu na 2. katu Laube.

„Sretni smo što smo ostvarili suradnju s nekim od najznačajnijih umjetnika današnjice, iz svih generacija, i što u našem fundusu imamo njihove važne radove“, ističe glavna kustosica Laube, Jelena Pavlinušić.
Kristian Kožul, hrvatski kipar s iskustvom rada sa stranim galerijama o novom modelu suradnje s Laubinom projektu kaže: „Vjerojatno najozbiljniji projekt u Hrvatskoj dosad, koji će, osim što bi trebao omogućiti lakše povezivanje kolekcionara i umjetnika, zasigurno doprinijeti transparentnosti tržišta i umanjiti stigmu trgovine umjetninama.“
 
https://www.facebook.com/lauba.house/