Preskočite na glavni sadržaj

Split Format - prvi splitski festival fotografije

Od 2. do 18. studenoga 2018. u organizaciji Fotokluba Split održat će se 1. splitski festival fotografije - Split Format. Posjetitelji će u sklopu programa moći pratiti niz izložbenih, edukativnih i promotivnih aktivnosti posvećenih fotografskoj teoriji i praksi.
vrijeme: 02.11.2018.
mjesto: Split

Split Format je nova kulturno-turistička manifestacija posvećena fotografskoj teoriji i praksi koju organizira Fotoklub Split, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Splita i Grada Splita, a trajat će od 2. do 18. studenog 2018.

Festival će biti otvoren 2. studenog izložbom znamenitog hrvatskog fotografa Borisa Cvjetanovića u Galeriji fotografije fotokluba Split, a tijekom 16 dana donosi 27 raznovrsnih i zanimljivih događanja.

Festival se sastoji od niza izložbenih, edukativnih i promotivnih aktivnosti na kojima će posjetitelji moći poslušati brojna predavanja specijaliziranih stručnjaka iz raznih područja fotografije, upoznati se s najnovijom fotografskom opremom na prezentacijama vodećih svjetskih proizvođača, te sudjelovati na nekoliko fotografskih radionica.

Realizacija ovog projekta doprinosi stvaranju korpusa kulturne baštine i izgradnji jedinstvenog kulturnog identiteta, te omogućuje gradu Splitu da konkurira  svjetskim kulturnim metropolama u kojima se slični festivali organiziraju već godinama.

Detaljan program nalazi se na službenoj stranici festivala www.splitformat.com, a za sve novosi vezane za festival posjetitelji mogu pratiti putem službenih društvenih kanala www.facebook.com/SplitFormat i www.instagram.com/splitformat.