Preskočite na glavni sadržaj

Svečani koncert laureata Natjecanja 'Papandopulo' 2018.

Svečani koncert laureata ovogodišnjeg 7. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika 'Papandopulo' održat će se u četvrtak, 25. listopada u Velikoj dvorani Doma HV Zvonimir, s početkom u 20:00 sati, uz televizijski i radijski prijenos. Ulaz na koncert moguć je uz predočenje pozivnice.
vrijeme: 25.10.2018.
url: http://natjecanje-papandopulo.org/

Svečani koncert prvonagrađenih

Simfonijski orkestar HRT–a
dirigent Miran Vaupotić

Manuel Ponce
Concierto del sur
Luka Vidović, gitara

Luka Vidović (Zagreb, 1997.) završio je Glazbenu školu Blagoja Bersa u Zagrebu u klasi Tomislava Vasilja i trenutno je student treće godine Muzičke akademije u Zagrebu u klasi Krešimira Bedeka. Polazio je majstorske tečajeve renomiranih gitarista poput Judicael Perroya, Pepe Romera, Zorana Dukića, Paola Pegorara, Lukasza Kuropaczewskog, Lorenza Michellija i mnogih drugih. Dobitnik je mnogih međunarodnih i državnih nagrada od kojih se mogu istaknuti prve nagrade na državnom natjecanju u kategoriji solo gitare (2007. i 2017.), prva nagrada u ‘no age’ kategoriji na međunarodnom natjecanju Poreč Fest (2018.), apsolutni pobjednik na međunarodnom natjecanju Porečki Tirando (2012.), te prva nagrada na državnom natjecanju komornih sastava s kvartetom (2014. godine). Dobitnik je priznanja izvrsnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (2007.)

Dmitrij Šostakovič
Koncert br. 1 u Es–duru, op. 107
Tonka Javorović, violončelo

Tonka Javorović (rođena u Zagrebu 1998. godine) počela je učiti violončelo u klasi prof. Bernarde Debuš Redžić u dobi od sedam godina. Od 2015. studira violončelo u klasi Valtera Dešpalja. Usavršavala se na seminarima kod Silvije Sondeckiene, Mihovila Karuze, Annette Cleary, Gustava Tavaresa, Evgenya Rumyantseva, Michaela Flaksmanna. Ove godine prošla je audicije za pristupanje seminarima kod prof. Ivana Monighettia na Gstaad Menuhin Festival String Academy i International Academy of Music u Liechtensteinu.Tonka je dobitnica mnogih državnih i međunarodnih natjecanja. Na međunarodnom violončelističkom natjecanju Antonio Janigro 2010. u Poreču, Tonka je osim druge nagrade osvojila i posebnu nagradu Zagrebačkih solista — koncert sa Zagrebačkim solistima u sezoni 2011./2012., a uz taj ansambl nastupala je i 2017. godine. Kao solistica osim uz Zagrebačke soliste, nastupila je uz Zagrebačku filharmoniju i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije. Tonka već niz godina prolazi zahtjevne audicije te predstavljala Republiku Hrvatsku u Orkestru mladih Europske unije (EUYO). Godne 2013. u Summer School Leverhulme, Grafenegg, Austrija sudjelovala je u radu Sistema Europa i El Sistema Venezuela, a 2014. sudjelovala je u radu European Music Campus Orcestra (EMCO), Austrija. Posljednje četiri godine Tonka je jedna od najmlađih članica koja punopravno sudjeluje na turnejama Orkestra mladih Europske unije diljem svijeta. Uz muziciranje u orkestru Tonka je kao solistica i kao članica komornih sastava EUYO–a nastupala na Grafenegg festivalu u Austriji i Spazio Klassik u Italiji, Bruxellesu i Rimu. Dobitnica pet Oskara znanja koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za odgoj i obrazovanje za postignute izvrsne rezultate na državnim natjecanjima. Također je 2018. dobitnica Rektorove nagrade.

Ulaz na koncert moguć je s pozivnicom, a program će se moći pratiti i putem HRT - HTV3 i putem trećeg programa Hrvatskoga radija.

https://www.facebook.com/events/287080121908216/