Preskočite na glavni sadržaj

Mirjana Sorić i Ivana Curavić izlažu u Trogiru

'MI' - izložba unikatnih ručnih radova i slika Mirjane Sorić i Ivane Curavić otvara se u atriju Muzeja grada Trogira u ponedjeljak, 1. listopada 2018. u 19:00 sati.  
vrijeme: 01.10.2018.
mjesto: Muzej grada Trogira


'Naziv izložbe "MI" nastao je sasvim slučajno, ali nekako i sasvim logično. Sadrži prva slova imena autorica i na jednostavan način uvodi u izbor radova kojima se predstavljaju rodnom gradu.

Mirjana i Ivana odrasle su zajedno, u susjedstvu. Obje su od ranog djetinjstva pokazivale interes za kreativnim izražavanjem... od početnog oblačenja lutaka, preko izrade odjevnih predmeta za svoje potrebe, pa do izrade raznih drugih upotrebnih i dekorativnih predmeta. Zajedničko im je to da su radovi kompletno u njihovoj režiji - od ideje i dizajna, osmišljavanja najboljih rješenja, pa do same krajnje izvedbe. Ako je potrebno, potražit će stručni savjet i zahvalne su onima koji su im nesebično pomogli. Tijekom godina, živeći na različitim lokacijama, svaka je razvijala svoje interese, ali uvijek su rado razmjenjivale ideje, ponekad se nesvjesno podudarale u izradi i sve ih je to uvijek povezivalo.

I profesionalno su usmjerene na srodna područja, ali ih unutarnji glas dugi niz godina vodi u neke sasvim druge svjetove u kojima uživaju. A kad se radi nešto s ljubavlju, gotovo bez izuzetaka dolaze komentari da "proizvodi" imaju dušu. Iako je stara izreka da se o ukusima ne raspravlja, ljepota izražavanja je ne samo u procesu stvaranja, nego i u očima promatrača, tj. onoga tko predmet koristi ili ga ima kao dekoraciju u svom domu, bilo da se radi o torbi, ogrlici, cvijetu, košari, jastuku, lampi, slici, ... 

Izložba "MI" tek je mali izbor njihovih dosadašnjih radova.'


Opširnije:
https://muzejgradatrogira.blogspot.com/