izložba

7. hrvatski trijenale grafike


vrijeme: 15.06.2016. - 30.07.2016.20,00
mjesto: Zagreb; Kabinet grafike HAZU, Hebrangova 1

U srijedu, 15. lipnja, s početkom u 20 sati, u izložbenom prostoru Kabineta grafike HAZU, otvara se 7. hrvatski trijenale grafike.

Na ovogodišnjem 7. hrvatskom trijenalu grafike u organizaciji Kabineta grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti predstavljaju se recentna ostvarenja hrvatske grafičke scene, a manifestacija obuhvaća nekoliko izložbenih dionica kroz trijenalna događanja tijekom 2016. godine.

Središnja manifestacija koja promovira pulsirajuće suvremene grafičke poetike osmišljena je kao platforma prezentacije grafičke produkcije umjetnika po pozivu selektorice Slavice Marković te izložbe radova umjetnika prijavljenih na natječaj i odabranih posredovanjem Odbora za izbor radova.

Izložbena dionica Pozvanih autora održava se u razdoblju od 15. lipnja do 7. srpnja te prethodi izložbi Odabranih autora i studenata, koja se otvara 14. srpnja i traje do 30. srpnja 2016.

Do kraja godine najavljuju se još tri projekta edicije Argola koja će zaokružiti trijenalne aktivnosti: promocije grafičkih mapā Zdenke Pozaić (listopad) i Ines Krasić (studeni) te završnu izložbu «Deset Argola» u prosincu koja će prezentirati dosadašnju produkciju desetoro umjetnika zastupljenih u mapama izdavačkog projekta Argola.

(M.K., 13.06.2016)