Preskočite na glavni sadržaj

Započeo je projekt 'Koja je tvoja priča?'

Udruga Kulturtreger koja vodi Književni klub Booksa s prvim danima rujna počela je s provedbom projekta 'Koja je tvoja priča?'. Ovaj projekt namijenjen je osobama od 55 godina i starijima koje se žele aktivno baviti književnošću, a što će moći kroz besplatne radionice kreativnog pisanja poezije, proze i ilustriranja priča, čitateljske klubove, susrete s domaćim piscima i spisateljicama, te kolektivno smišljanje i pripovijedanje priča.
vrijeme: 01.09.2018.
url: http://www.booksa.hr

Radionice kreativnog pisanja kratke priče vodit će Zoran Ferić, jedan od najnagrađivanijih i najprevođenijih hrvatskih prozaista. Dorta Jagić, pjesnikinja s također brojnim nagradama za svoja djela koja su prevedena na desetak stranih jezika bit će mentorica radionica poezije, dok će Ivana Bodrožić, autorica romana Hotel Zagorje i Rupa koji su uspješno objavljeni i na američkom tržištu voditi Raspričavanja, društveno-kreativna događanja koja uključuju pisanje i pripovijedanje priča u društvu. Radionica ilustriranja priča povjerena je grupi škart iz Beograda čiji umjetnički i pedagoški rad pokriva širok spektar djelovanja – od izlaganja na Venecijanskom bijenalu, preko dizajna velikog broja raznih publikacija regionalne nezavisne kulturne scene, do umjetničkih radionica s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Sve aktivnosti u sklopu projekta Koja je tvoja priča? su besplatne i otvorene za sve zainteresirane osobe s napunjenih 55 godina i starije, no uz obaveznu prijavu jer je broj mjesta za radionice pisanja i ilustriranja priča ograničen. Prijaviti se može izravno u klubu Booksa u Martićevoj ulici 14d, na broj telefona 01/ 4616 124 ili na adresu elektroničke pošte booksa@booksa.hr.

Projekt 'Koja je tvoja priča?' provodi se u razdoblju od 1.9.2018. do 31.12.2019. godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 484.719,14 HRK, a iznos EU potpore je 412.011,26.