Preskočite na glavni sadržaj

ART-ACT-BOX - izvedba Zrinke Užbinec i predavanje Tihane Puc

U subotu, 8. rujna, u 20 sati, u riječkoj dvorani Filodrammatice održava se ART-ACT-BOX: Performativnost izložbe u izvedbi Zrinke Užbinec, s pratećim predavanjem Tihane Puc i razgovorom s Andrejom Kulunčić.
vrijeme: 08.09.2018. 20 h
mjesto: Rijeka, Filodrammatica, Korzo 28/1

ART-ACT-BOX je objekt koji sadrži lako rasklopive rekvizite za izvedbu izložbe. Sadržaj je sastavljen na osnovu metoda i materijala koje su umjetnici koristili kao dio institucionalne kritike, aktiviranja zajednice ili publike te kritike društveno-političkog sustava tijekom 60-tih i 70-tih. Izvođačica, suvremena plesna umjetnica i koreografkinja projekta Zrinka Užbinec, koristeći ART-ACT-BOX pokretima i riječima (dijalozima, čitanjima, izjavama, snimljenim materijalima) zajedno s publikom „izvodi izložbu“. Objekt time postaje ujedno i rekvizit izvedbe.
 
Nakon izvedbe od 45 minuta, povjesničarka umjetnosti Tihana Puc održat će predavanje s namjerom kontekstualiziranja vizualnog i izvedbenog segmenta projekta ART-ACT-BOX.  Projekt „ART-ACT-BOX“ osmišljen je od strane vizualne umjetnice Andreje Kulunčić. Inicijalno je izveden 2016. godine u sklopu projekta Performing the Museum, inicijative četiri muzeja, Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba, Fondacije Antoni Tapies iz Barcelone, Koruške galerije likovnih umjetnosti iz Slovenj Gradeca i Muzeja suvremene umjetnosti Vojvodine iz Novog Sada. 
 
Ulaz se ne naplaćuje!
 
Projekt je u 2018. podržan od strane Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.