Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Electro // Biohack Friendly u Zaprešiću

Izložba Electro // Biohack Friendly predstavlja presjek radova iz višegodišnje intermedijalne produkcije Radionina laba kojima je lab otvorio svoje polje djelovanja kroz simbiozu umjetnosti, znanosti, tehnologije i umjetnosti. Otvorenje izložbe u Galeriji Razvid, POU Zaprešić, održat će se u petak, 31.08.2018. u 20 sati. 
vrijeme: 31.08.2018.
mjesto: Galerija Razvid, Pučko otvoreno učilište Zaprešić

Kroz grupne izložbe, kolaborativne izvedbene projekte i edukaciju tijekom posljednjih osam godina članova laba bavili su se elektroničkim i biološkim konceptima na više način – kroz auditivne podražaje, bio-kemijske reakcije, svjetlosne instalacije, igrače naprave i primjenu jednostavne ili low – tech elektronike. Izložba daje viđenje umjetnika i makera na koji način vide kreativne mašine, elektroničke DIY gadgete i interaktivne instalacije.

Interaktivne instalacije, sound art, BioArt i device_art ovdje obitavaju u ekvilibričnoj ravnoteži nastaloj kao posljedici zajedničkog rada makera i umjetnika. Izložba će predstaviti recentna DIY / DIWO (Do-It-Yourself/Uradi-sam, Do-It-With-Others/Uradis-drugima) kretanja i STEAM (Znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika) pristupe.

Znanstvenici, hakeri i umjetnici u zajedničkim radnim procesima kreiraju nove geografije i značenja transdisciplinarnosti, kao i nove horizonte intermedijalnih praksi aktivno istražujući medij svog izražavanja i pri tome se ne zaboravljaju igrati. Poput djece u pješčaniku, autori žele s publikom podijeliti što su otkrili istražujući kako zapravo mašine dišu, dok je publika pozvana na interakciju s radovima.

Izložba ostaje otvorena do 12.09.2018.



https://www.facebook.com/events/567002707049988/