Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Troja na putu' gostuje u Zadru

Arheološki muzej Zadar, Turski kulturni centar Yunus Emre Zagreb i Arheološki muzej u Zagrebu najavljuju otvorenje izložbe 'Troja na putu - godina Troje u Hrvatskoj', u ponedjeljak, 30. srpnja 2018. u 20:30 sati u crkvi sv. Donata. Posjetitelji izložbu mogu pogledati do 1. rujna o.g.
vrijeme: 30.07.2018.
mjesto: Zadar, Crkva sv. Donata

Izložba kojom Arheološki muzej u Zagrebu namjerava obilježiti Godinu Troje svoje će mjesto pronaći u autentičnom povijesnom interijeru Crkve Sv. Donata, tijekom ljetnih mjeseci. Izložbenim posterima, interpoliranim u autentičan povijesni interijer, nastoji se promovirati ovaj lokalitet iznimnog povijesno-kulturnog značaja te arheološku baštinu u njenom najupečatljivijem sjaju.

Iako konceptualno jednostavna i naizgled statična forma izložbe „Troja na putu“, vitalnost poprima kroz formu putujuće izložbe koja će biti predstavljena kako zadarskoj, tako i zagrebačkoj, puležanskoj, riječkoj, osječkoj i karlovačkoj publici.

Izložba je oblikovana kao zaokružena cjelina pogodna za jednostavnu implementaciju u razne muzejsko-galerijske i prostore na otvorenom što joj daje odlike putujuće i pop-up izložbe.



https://www.facebook.com/amzd.hr