Preskočite na glavni sadržaj

Festival komorne glazbe 'Glazbene večeri kod Sv. Jeronima'

U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, u Kaštel Gomilici će se u periodu od 23. srpnja do 16. kolovoza 2018. održati prvo izdanje festivala 'Glazbene večeri kod Sv. Jeronima'.
vrijeme: 23.07.2018.
mjesto: Kaštel Gomilica

Program donosi četiri izuzetna glazbena događaja.

23. srpnja solistički recital u staroj crkvi Sv. Jeronima održati će renomirani hrvatski gitarist Mislav Režić. Na programu pod nazivom "La Catedral" će se naći neka od najpoznatijih djela pisanih za gitaru uključujući i nekoliko djela hrvatskih autora.

28. srpnja u župnoj crkvi Sv. Jeronima koncert će održati Hrvatski barokni ansambl, najznačajniji ansambl u zemlji specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja. Ovom prilikom, ansambl će nastupiti s djelima francuskog baroka.

2. kolovoza u staroj crkvi Sv. Jeronima nastupiti će atraktivni Splitski gitaristički kvartet s programom pod nazivom "La Fiesta" koji se sastoji od obradbi te originalnih skladbi pisanih za ovaj sastav.

I na kraju, 16. kolovoza na Opatičinom trgu ispred Kaštilica nastupiti će ansambl za hrvatsku tradicijsku glazbu "Harmonija disonance". Ansambl je baziran na vokalnoj tradiciji dalmatinske Zagore i otoka, a obuhvaća i repertoar vokalne tradicije koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Svi koncerti počinju u 21 sat.

Festival "Glazbene večeri kod Sv. Jeronima" održava se u organizaciji Udruge Sv. Jeronim, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Županije Splitsko-dalmatinske, Grada Kaštela i TZ Grada Kaštela.