Preskočite na glavni sadržaj

'Eteralni kod' - izložba članova HDLU Međimurja i gostiju 2018.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Međimurja (HDLU Međimurja) organizira izložbu 'Eteralni kod - HDLUM i gosti' od 7. do 14. srpnja 2018. u zgradi Scheier u Čakovcu.
vrijeme: 07.07.2018.
mjesto: Čakovec
 

Kratki opis izložbe:

Pogodnosti koje nudi računalna tehnologija, kroz razvoj umrežavanja računala i Interneta, omogućuju jednostavniju i jeftiniju komunikaciju, suradnju, prijenos informacija i podataka na velike udaljenosti. Dostupne su i prihvaćene brojne nove mogućnosti digitalne tehnologije u različitim područjima umjetnosti, uz distinkciju između umjetnosti koja koristi digitalne tehnologije kao alat za stvaranje tradicionalnih umjetničkih oblika i umjetnosti koja te tehnologije koristi kao vlastiti medij izraza, a koja se prezentira isključivo u digitalnom formatu.

 

Ovom izložbom ističemo aspekt fizičke neprisutnosti djela i neopipljivu vrijednost te interaktivnim načinom izlaganja publiku uključujemo u svijet umjetnosti kao aktivne sudionike. Izlaganjem djela, koristeći QR kod, umjetnost približavamo pojedincu - gledatelju koji digitalni svijet prihvaća kao prirodnije okruženje te ukazujemo na svestranost prezentiranja umjetničkog koncepta.

 

Skeniranjem izloženih QR kodova gledatelj će vidjeti reprodukciju rada i njegovu poruku, no i nakon inicijalnog momenta otkrivanja umjetničkog djela moći će ponovno revidirati rad na internetu i usvojiti ideju djela izvan izložbenog prostora.

 

Autori čiji radovi će biti prezentirani na izložbi "Eteralni kod" putem QR kodova su:

 

Aleksandar Tomulić

Andrej Zbašnik,

Bojan Miljančić,

Bojana Vojvodić,

Dario Štokić,

Dijana Iva Sesartić,

Ivana Mrčela,

Ivan Mesek,

Kristina Pongrac,

Petra Krpan & Jadranka Hlupić Dujmušić,

Manuela Drk,

Maura Batarilović,

Marijan Crtalić,

Smiljana Šafarić,

Stjepan Jerković,

Vedran Ivanković,

Veljko Popović,

Roko Štokić,

Stela Horvat,

Roberta Weissman Nagy.

 

Radovi će biti dostupni za pregled sa otvorenjem fizičke izložbe linkova tj. kodova, koji će voditi na digitaliziranu izložbu 7.7.2018.