Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Tee Štokovac i koncert Bowraina u Momjanu

U petak, 6. srpnja, s početkom u 20,30 sati, pored momjanskog Kaštela održat će se izložba Tee Štokovac i koncert Bowraina.
vrijeme: 06.07.2018.
mjesto: Momjan
 

Izložba „Honor et virtus“ Tee Štokovac je „projekt koji nudi evokaciju dva povijesna trenutka određenog lokaliteta. Umjetnica, oslanjajući se na memoriju, rekonstruira povezanost lokacije sa materijalnim i nematerijalnim, mogućim osobnim i snatreno općim. Tea Štokovac u vanjski prostor postavlja velike formate fotografskih izrezaka samog motiva. Unutar trodimenzionalnog, osnovnog tematskog prostora, nalazimo njegove artistički obrađene segmente. Čini se kao da autorica želi ostaviti što više prostora za dojmove u ime kojih progovara. Otvoreni prostor, povijesna scena, postaje simbolično zauzeta vizualiziranim impresijama umjetnice“, piše u opisu izložbe.

 

Bowrain je Tine Grgurevič (1983, Ljubljana) suvremeni skladatelj, pijanist i producent. Godine 2014. objavio je svoj debitantski album “Far Out”, snimljen i predstavljen u Amsterdamu. U jesen 2017. objavio je svoj drugi album “Distracted”, u suradnji sa slovenskim gitaristom i producentom Mariom Babojeličem i njemačkim bubnjarom Robertom Nitschkeom. Iza sebe ima brojne nastupe na domaćim i međunarodnim pozornicama kao što su Eurosonic Festival (Nizozemska), Europavox (Francuska), Sharpe (Slovačka), Westway lab Festival (Portugal) Springbrak (Poljska).