Preskočite na glavni sadržaj

Počinje proljetna filmska škola Kinokluba Zagreb

Proljetno izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb započet će uvodnim predavanjem u utorak 17. travnja, u 18 sati, u kino dvorani Kinokluba Zagreb.
vrijeme: 17.04.2018. 18 h
mjesto: Zagreb; Kinoklub Zagreb, Trg žrtava fašizma 14
url: http://kkz.hr/filmska-skola
Filmska škola Kinokluba Zagreb tradicionalna je početnička radionica scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se u Filmskoj školi upoznaju s osnovama režije i pisanja scenarija, snimanja, rasvjete i montaže, a podijeljeni u grupe, razvijaju svoje ideje u scenarije i snimaju kratkometražne filmske vježbe.
 
Osnove režije i pisanja scenarija predaje redateljica Lana Kosovac, teorijski i praktični dio iz rasvjete i snimanja vodi snimatelj Almmir Fakić, montažu filmova polaznika mentorira montažerka Urša Vlahušić, dok snimanje zvuka predaje montažer i dizajner zvuka Tihomir Vrbanec.
 
Po položenom ispitu, polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb te mogu besplatno, neograničeno i slobodno koristiti filmsku opremu, prostor i montažu KKZ-a za svoje buduće filmove. Također, sve ostale napredne radionice KKZ–a besplatne su za sve članove.
 
Cijena Filmske škole iznosi 800,00 kuna što je zapravo jednokratna (doživotna) članarina u Kinoklubu Zagreb. Predavanja se odvijaju utorkom i četvrtkom u večernjim satima, a škola traje dva mjeseca.
 
Za sva pitanja i informacije obratite se na mail kosovac.lana@gmail.com, a sve ostale detalje možete saznati na ovoj poveznici.
 
Izvor: HAVC