Preskočite na glavni sadržaj

Traviata – live stream opera iz Osla na web stranici HNK u Zagrebu

U sklopu europskoga projekta 'OperaVision', kojem se Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu priključilo opernim kućama koje će svoje operne izvedbe snimati, razmjenjivati i prikazivati putem live – streaminga, publika je pozvana 14. travnja na web stranici www.hnk.hr besplatno pratiti prijenos opere 'Traviata' u produkciji Den Norske Opera & Ballett  iz Osla. 
vrijeme: 14.04.2018. od 20 sati

OperaVision je europski projekt kojem je cilj razvijati novu kazališnu publiku, a jedna od platformi je web stranica www.operavision.eu, online destinacija koja osim snimki predstava donosi zbirke raznih video materijala, priča i dokumentaraca povezanih s operom, kao i mogućnost otkrivanja bogatog repertoara umjetnosti glazbe i riječi starog četiri stoljeća.

Projekt je pokrenula organizacija Opera Europa, europsko udruženje opernih kuća i festivala, a nakon velikoga uspjeha projekta Operna platforma, koji je do sada privukao više od tri milijuna gledatelja svih uzrasta. Oba projekta sufinancirana su sredstvima iz EU fondova Kreativna Europa koji osigurava rad OperaVisiona do prosinca 2020. godine. U projektu surađuje 30 partnera iz 18 zemalja, Belgije, Hrvatske, Češke, Finske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Irske, Italije, Latvije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Rusije, Španjolske, Švedske, Švicarske i Velike Britanije.

https://operavision.eu/en/library/performances/operas/la-traviata