Preskočite na glavni sadržaj

11. Monte Librić u svijetu animacije

Jedanaesto izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić održat će se ove godine od 23. do 29. travnja u pulskoj Zajednici Talijana i bit će usmjeren prema animaciji kao audiovizualnom poticaju doživljavanja teksta te će se stoga održati pod tematskom odrednicom "Animiraj me", priopćio je u ponedjeljak organizator festivala.
vrijeme: 23.04.2018.
mjesto: Pula
url: http://www.montelibric.sanjamknjige.hr/

Ustvrdivši kako je od svog osnutka do danas Monte Librić prerastao u jedan od najznačajnijih dječjih festivala u Hrvatskoj koji njeguje, prepoznaje i promiče književnu produkciju za djecu, u priopćenju za javnost navodi se kako će u sedam festivalskih dana publici biti predstavljen bogat program, ali i velika ponuda recentnih naslova za djecu. Svakodnevno će se održavati brojni susreti s domaćim i stranim piscima, ilustratorima, animatorima te mnoštvo radionica, kazališne predstave i filmovi koji će promišljati i zaokružiti ovogodišnju temu.
 
"Poznata hrvatska strip-crtačica, animatorica, redateljica i ilustratorica Ivana Guljašević, autorica je ovogodišnje ilustracije za vizualni identitet jedanaestog festivala, a potpisuje i promo animirani video koji na najbolji mogući način najavljuje ovogodišnju temu" - najavili su organizatori dodavši kako će izložbenom dijelu Monte Librića sudjelovati više od pedeset nakladnika a bit će izloženo oko dvije tisuće naslova recentne dječje literature i produkcije.
 
Piknik s autorom, Animirana lektira, Priča za laku noć, F kao Film, Librić teatrino, Radionice stop i GIF animacije, samo su neki od programa koji posjetitelje očekuje ovog proljeća na Monte Libriću dok će se i ove godine u talijanskom dijelu programa pod nazivom "Più che una storia" predstaviti renomirani talijanski književnici te će biti izložen još veći izbor literature za djecu na talijanskom jeziku. (Hina)