Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni projekt 'Sketchbook Station' stiže u Istru

Otvorenje međunarodne izložbe 'Sketching Connections' održat će se u petak 16. ožujka 2018. godine u Zavičajnom muzeju Buzet, s početkom u 19:00 sati.  
vrijeme: 16.03.2018.
mjesto: Zavičajni muzej Buzet

SKETCHBOOK STATION PROJEKT

Sketchbook Station kreativni je projekt Udruge za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti Prizma nastao iz želje članova udruge za upoznavanjem i povezivanjem umjetnika iz različitih europskih zemalja. Projekt koji je nastao iz čiste znatiželje prometnuo se u kompleksnu i slojevitu platformu koja aktivno radi na pronalaženju, povezivanju i promoviranju europskih vizualnih umjetnika. Kao primarni medij povezivanja osmišljena je slikarska mapa koja je u proteklih godinu dana proputovala 8246 km. Mapa je krenula iz Hrvatske, a na svom putovanju posjetila je Švedsku, Švicarsku, Ujedinjeno kraljevstvo, Estoniju, Latviju, Mađarsku, Poljsku, Bugarsku, Srbiju, Sloveniju, te Bosnu i Hercegovinu.

U Sketchbook Station projektu sudjeluje čak 23 umjetnika koji su birani putem natječaja. Svaki izabrani umjetnik napravio je jedan rad u slobodnoj tehnici (crtež, slika, kolaž, grafika) koji je potom priložio u mapu i poslao na adresu sljedećeg sudionika. Tako je Sketchbook Station umjetnička mapa proputovala Europom, te je na svakoj postaji obogaćena jednim novim autorskim radom. Početna i završna postaja ovog umjetničkog putovanja je Hrvatska kao matična zemlja projekta, a uspješni završetak putovanja umjetničke mape organizatori projekta obilježavaju otvorenjem međunarodne izložbe na kojoj će posjetitelji moći razgledati sve radove koji su u proteklih godinu dana priloženi u Sketchbook Station mapu.

Tijekom putovanja umjetničke mape Udruga Prizma je aktivno radila na promociji i umrežavanju svih umjetnika sudionika, prezentirala je njihovo dosadašnje djelovanje, te najavljivala publici što mogu očekivati od završne izložbe objavljujući fragmente radova koje su autori napravili. Nakon uspješne realizacije izložbe u Galeriji Laval Nugent u Zagrebu prošle godine, izložba seli u Istru gdje će posjetitelji moći vidjeti sve radove u jednom prostoru, te ujedno promotriti cijele radove, a ne samo fragmente koji su objavljivani u promotivnim člancima.

IZLOŽBA

Izložba Sketching connections otvara se 16. ožujka 2018. u 19:00 sati u Zavičajnom muzeju Buzet. Srdačno vas pozivamo da nam se pridružite, upoznate mlade domaće i inozemne umjetnike kroz njihove radove, te saznate u kojoj mjeri se pojedini autor otvorio prema publici i podijelio svoje tajne, emocije i promišljanja o životu. Izložba ostaje otvorena do 31. ožujka 2018. Ulaz je besplatan. Radno vrijeme muzeja: Pon - pet: 9:00 - 15:00 sati

Izložbom Sketching connections udruga Prizma obilježava završetak putovanja umjetničke mape i početak novog poglavlja projekta. Sketchbook Station projekt osmišljen je kao platforma otvorena za razvoj ideja podložnih modulaciji i transformaciji kroz poticanje kreativnosti. Okupljanje autora različitih umjetničkih izričaja i različitih stupnjeva etabliranosti na međunarodnoj umjetničkoj sceni stvorilo je mikrokozmos radova u kojem dinamika okupljenih autora formira smislenu cjelinu koja funkcionira kao otvoreno djelo.
 
https://www.facebook.com/Zavičajni-muzej-Buzet-521698637992430/

Foto: Nikol Greplova