Preskočite na glavni sadržaj

Akrobacije na ringu (zračni prsten) s Dorom Popić

U sklopu druge ovogodišnje radionice Laboratorija cirkuske umjetnosti Cirkorama u goste dovodi vrhunsku zračnu akrobatkinju iz splitskog Kam Hrama-Doru Popić. Jedna od tehnički i izvedbeno najnaprednijih  zračnih cirkuskih umjetnica u regiji, kroz dvodnevnu radionicu podijelit će svoje umijeće na rekvizitu poznatom kao zračni prsten ili ring. Prijave su u tijeku!
vrijeme: 24.03.2018. 11-14 h
url: https://www.facebook.com/cirkorama/

O mjestu održavanja polaznici/ce će biti obaviješteni naknadno.

Prijave na: cirkorama@gmail.com, s naznakom: LCU ring
U prijavi je potrebno napisati: puno ime i prezime, dob, stupanj poznavanja zračnih akrobacija na ringu ili uopće, te broj telefona.
 
Kotizacija: 200 kn.
 
Radionica će obuhvaćati više različitih segmenata rada na elementu.
1. kondicija – vježbe za temeljitu fizičku pripremu tijela kao osnove za bilo koju vrstu daljnjeg rada
2. dinamika – bazični swingovi, uzmasi, kovrtljaji i saskoci s elementa
3. fleksibilnost – figure koje se oslanjaju na uvinuća, pretklone ili špage, od jednostavnijih prema složenijima
 
Za određeni tip rada u zraku polaznici/ce će prolaziti odgovarajuću vrstu zagrijavanja na podu, a razina napretka će ovisiti o dinamici rada i nivou grupe.
 
Biografija:

Dora Popić, rođena 1989. u Splitu. Odrastanjem u gimnastičkoj dvorani, formira se u sportu kroz niz godina u natjecateljskoj, trenerskoj i sudačkoj ulozi u ženskoj sportskoj gimnastici.

Paralelno s diplomom na arhitektonskom fakultetu 2015. otkriva cirkus u udruzi Kam Hram, gdje započinje razvijati vještine na zračnim elementima, prvo kroz ples na svili, a kasnije i kroz druge discipline. Od ovog ključnog trenutka cirkus se na razne načine počinje prožimati sa svakodnevicom -
vođenjem treninga u raznim disciplinama u udruzi Kam Hram, usavršavanjem na radionicama, stjecanjem izvođačkog iskustva na različitim manifestacijama komercijalnog i umjetničkog karaktera, organizacijom vlastitih cirkuskih programa, te promišljanjem novih mogućnosti izražavanja kroz cirkus.
Laboratorij cirkuske umjetnosti podržan je od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Facebook event