Preskočite na glavni sadržaj

Chui i Jazz orkestar HRT-a: 'Chui ovu glazbu'

U subotu, 17. veljače u Tvornici Kulture, Jazz orkestar HRT-a udružit će se sa sastavom Chui i promovirati zajednički dvostruki CD 'Chui ovu glazbu', objavljen prošle godine u suradnji s Dancing Bearom.
vrijeme: 17.02.2018.
mjesto: Zagreb, Tvornica kulture, Šubićeva 2

Subota, 17. veljače 2018. u 21 sat
Tvornica Kulture

Chui & Jazz orkestar HRT-a
Andreas Marinello, dirigent

"Genijalnim aranžmanima Andreas Marinello, Luka Žužić i Joe Kaplowitz su glazbene avanture Chuievaca podigli na jedan novi, još uzbudljiviji nivo. Pogonjeni moćnom big band raketom, dosegli su nove glazbene galaksije, zavirili u prošlost i otkrili budućnost. Izvedbe skladbi nošene energijom i majstorskom svirkom Chuievaca i Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije predvođenim dirigentom Andreasom Marinellom, postavile su dvostruki album Chui ovu glazbu na prvo mjesto najboljih jazz albuma 2017. godine i jednog od par najboljih albuma uopće snimljenih te godine u Hrvatskoj, a album će definitivno ući u povijest, možda i kao ponajbolji jazz rock album ikada snimljen na ovim prostorima", stoji u najavi promocije albuma u izdanju etikete Dancing Bear.

Album koji je zaslužio hvalospjeve glazbenih kritičara snimljen je prošle godine u Studiju Zvonimir Bajsić Hrvatske radiotelevizije nakon dvaju rasprodanih zajedničkih koncerata te je objavljen kao dvostruki album s ukupno devet pjesama; uz osam izvedenih na spomenutim koncertima, tu je i bonus – pjesma Tebi putujem na kojoj gostuje Josipa Lisac.

http://www.tvornicakulture.com/
http://glazba.hrt.hr/