Preskočite na glavni sadržaj

Grad na drugi pogled Karlovac - izložba

U četvrtak, 25. siječnja u 19 sati, u karlovačkoj Galeriji Zilik otvara se izložba Grad na drugi pogled Karlovac.  
vrijeme: 25.01.2018.
mjesto: Karlovac, Galerija ZILIK
Izložba je rezultat višemjesečnog projekta udruge PUNKT koji se odvijao od listopada 2017. do siječnja 2018. godine u Karlovcu kroz suradnju s Galerijom Zilik, Gradskim muzejom Karlovac, Kinoklubom Karlovac, udrugom KA-Matrix, Knjižnicom za mlade, karlovačkim osnovnim i srednjim školama te kroz suradnju s umjetnicima odnosno mentorima na projektu Rokom Crnićem, Borisom Greinerom, Martinom Meštrović, Nives Sertić, Melitom Spahić i Sašom Šimpragom.

Gn2p  je višegodišnji putujući edukacijsko-izložbeni projekt koji povezuje angažirano promišljanje grada, produkciju radova renomiranih suvremenih umjetnika, edukaciju mladih kroz radionice s umjetnicima i razvoj publike. Projekt je strateški namijenjen umrežavanju sudionika projekta i jačanju interesa zajednice za praćenje i sudjelovanje u programima suvremene umjetnosti i kulture u njihovom lokalnom kontekstu.
Projekt u Karlovcu obuhvaća umjetničke produkcije i video radionice na temu grada Karlovca s učenicima OŠ Grabrik i Gimnazije Karlovac pod vodstvom vizualnih umjetnika koji su svojim radovima i mentorstvom učenicima približili vlastite kreativne procese. Učenici kroz objektiv kamere na svojim pametnim telefonima ili foto-aparatima aktiviraju “drugi pogled” na svoju okolinu kojim gledaju grad iz nove perspektive kritički sagledavajući postojeće, ali i imaginirajući drugačije i nove urbane identitete svoga grada.

Pored video radionica održane su i aktivistička i radionica pokreta i plesa u urbanom prostoru. Na radionici urbanog aktivizma koja je održana pod mentorstvom voditelja platforme 1postozagrad Saše Šimprage u suradnji s udrugom KA-Matrix osnovana je aktivistička grupa Karlovačka pozitiva formirana od srednjoškolaca i zainteresiranih građana. U sklopu radionice pokrenute su čak četiri inicijative za poboljšanje javnog prostora Karlovca. Po najavama iz Grada sve pokrenute inicijative su u procesu realizacije.
Radionica pokreta i plesa realizirana je pod vodstvom koreografkinje Melite Spahić i multimedijalne umjetnice Nives Sertić na temu odnosa Karlovca prema njegovim rijekama, održana je na Foginovom kupalištu na Korani, a sudjelovale su korisnice Učeničkog doma Karlovac. Rezultati navedenih radionica također će biti predstavljeni u sklopu izložbe.

Rezultati višemjesečnog procesa odnosno radovi umjetnika i učenika u Galeriji Zilik grade multimedijalnu ambijentalnu cjelinu građenu od brojnih subjektivnih i autentičnih pogleda na grad Karlovac ili neke njegove segmente i problematike, a pred posjetitelje se postavlja izazov daljnjeg otkrivanja i traženja „drugog pogleda“ na poznato i svakodnevno kao i mentalno umetanje vlastitih vizura.

gn2p.com
https://www.facebook.com/gradnadrugipogled/

25.1.2018.
19:00 otvorenje izložbe
Izložba će biti otvorena od 26.1. do 9.2. 2018.
Radno vrijeme galerije:
pon-sub 16:00 – 20:00 sati