Preskočite na glavni sadržaj

Provedite zimske praznike uz Filmsku početnicu

Radionice su namijenjene djeci nižih razreda osnovne škole (od 1. do 4. razreda) koji mogu sudjelovati u zimskom izdanju Filmske početnice, potrebno je samo što prije se prijaviti. Radionica stop-motion tehnike traje tri dana od 10. do 12. siječnja, dok radionica glazbe na filmu traje dva dana i to 13. i 14. siječnja
vrijeme: 10.01.2018.
mjesto: Zagreb; Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Mislavova 11
url: http://filmskapocetnica.restarted.hr/

Sve o postupku prijave možete pronaći na službenim stranicama programa www.filmskapocetnica.restarted.hr


Obje radionice održavaju se od 10:00 do 11:30 u prostoru Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.


Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

 

Detaljnije o radionicama:


Radionica glazbe u filmu


Datum i vrijeme održavanja: 13. i 14.  siječnja od 10:00 do 11:30

Voditelji: Ivana Đula, Luka Vrbanić


Namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, ova dvodnevna radionica bavit će se ulogom glazbe u filmu, kao i procesom stvaranja i oblikovanja glazbe za film. Kako bismo prvenstveno osvijestili postojanje, a potom i ulogu glazbe u filmu, početak radionice fokusirat će se na slušanju i analizi primjera iz filmske literature te uvođenju i razumijevanju osnovne terminologije. Neovisno o prethodnom glazbenom iskustvu, ali uzimajući ga u obzir, u sljedećoj fazi radionice bavit ćemo se orkestracijom: izborom instrumenata kao bitnim segmentom kod stvaranja filmske glazbe pa ćemo tako upoznati i velik broj stvarnih i virtualnih instrumenata te zajedno raditi na stvaranju različitih atmosfera. Želja nam je da polaznici, bez obzira na ranije iskustvo i znanje, aktivnim sudjelovanjem u kreativnom procesu, sami stvore odsječak glazbene atmosfere, odaberu među već postojećim glazbenim brojevima ili kreiraju song za odabranu filmsku scenu.

 

Radionica stop-motion tehnike


Datum i vrijeme održavanja: 10., 11. i 12. siječnja od 10:00 do 11:30

Voditelji: Vanda Kreutz, Sandra Bastašić


Kroz tri dana bavit ćemo se stop-motion tehnikom koju ćemo koristiti kako bismo saznali kako se objekti u filmu sami kreću. Stvori ćemo iluziju pokreta te malo po malo od jednog objekta učiniti drugi, mijenjat ćemo im razne položaje i oblike kako bismo dobili neku svoju priču, kao u ranom razdoblju kinematografije pomoću kojih ćemo dobiti vlastite filmske efekte.