Preskočite na glavni sadržaj

Islandski indie-electro band 'Vök' u veljači u Tvornici kulture

Zagrebačka Tvornica kulture ugostit će 23. veljače islandski indie-electro band 'Vök' koji će na svojem prvom nastupu u Hrvatskoj domaćoj publici premijerno predstaviti svoj zvuk nastao na spoju sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara.
vrijeme: 23.02.2018.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2
url: http://www.tvornicakulture.com

"Dream-pop/indie-electro bend Vök pjeva na islandskom i engleskom, a iako ih je lako smjestiti uz bok imenima kao što su The Knife, The xx, Poliça i Phantogram, te za svoje uzore navode imena kao što su Portishead i Massive Attack, islandska četvorka stvara glazbu s vlastitim potpisom", stoji u najavi.
 
Bend nastao u siječnju 2013. čine pjevačica Margrét Rán, saksofonist Andri Már, gitarista Ólafur Alexander i bubnjar Einar Stef. Prvi EP "Tension" snimili su 2013. Uslijedio je EP "Circles" (2015.),  a hvaljeni uradak predstavio ih je kao inovativne glazbenike s atmosferičnim i inteligentnim zvukom.
 
Novi album "Figure", navodi se, pun je emocija, distorzija, šaputavih melodija, te sanjivih dionica koje su pod utjecajem znanstveno-fantastičnih filmova, te izvođača kao što su The Weeknd i Little Dragon.
 
"Na aktualnom albumu Vök usavršava svoj rad i dalje, a Islanđani su našli sjajan potpisni zvuk koji mogu prezentirati cijelom svijetu. Na premijerni hrvatski nastup dolaze u Tvornicu kulture, a bit će to jedinstvena prilika čuti kako fantastično zvuče uživo", dodaje se u najavi. (Hina)