Preskočite na glavni sadržaj

23. Sa(n)jam knjige u Istri

23. Sa(n)jam knjige u Istri
23. Sa(n)jam knjige u Istri bit će otvoren u petak, 1. prosinca, u Domu hrvatskih branitelja gdje će knjige izložiti 250 izdavača, najviše u posljednjih deset godina, rekla je direktorica sajma Magdalena Vodopija na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u Puli.
vrijeme: 01.12.2017.
mjesto: Pula
url: http://www.sanjamknjige.hr/hr/2017/naslovnica/

"Među izdanjima gotovo cijele hrvatske nakladničke scene koja će biti u ponudi na pulskom Sajmu, izlagat će oko pedeset istarskih izdavača, a dolaze i nakladnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije," rekla je direktorica Sajma dodavši kako će u ponudi biti i veliki izbor literature na engleskom jeziku, od dječje književnosti do beletristike.
 
Glavni program ovogodišnjeg je U temi: "Intime", regionalni program je "Hercegovina čita" i program Žarište "A propos/ Francuska i frankofonska književnost".
 
Vodopija je istaknula kako će u prodaji ovogodišnji fokus biti na znanstvenoj knjizi, a da je prikaz znanstvenog i stručnog izdavaštva nastao u suradnji s grupacijom nakladnika stručne i znanstvene literature.
 
Govoreći o značaju ove manifestacije za grad Pulu, gradonačelnik Boris Miletić kazao je kako nakon 23 godine može slobodno ustvrditi da je Sa(n)jam knjige postao dio identiteta grada. Gradska uprava je od samih početaka prepoznala vrijednost te manifestacije i podržala je, rekao je.
 
"Grad ima mnogo simbola, a nakon 23 godine, Sa(n)jam knjige u Istri svakako je jedan od njih. Čestitam na izuzetno velikoj energiji i kreativnosti zahvaljujući kojoj grad u zimskim mjesecima ima ovako kvalitetnu kulturnu manifestaciju. Da bi jedna vaninstitucionalna manifestacija kao što je ta mogla opstati, mora imati stabilnost i zato sam ponosan na tripartitni sporazum u kojem sudjeluju Grad Pula, Istarska županija i Zagrebačka banka," poručio je gradonačelnik Boris Miletić.
 
Suradnica sajma, povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner naglasila da je Sa(n)jam knjige u Istri gotovo nezamisliv bez osobnog i uvijek osobitog "pečata" Mauricija Ferlina, autora vizualnog identiteta mnogih manifestacija i institucija.
 
Sa(n)jam knjige u Istri svečano se otvara u petak 1. prosinca točno u podne u Domu hrvatskih branitelja. Glavnu temu, Intime, glazbom će izraziti Darko Rundek i violinistica Isabel. Otovrenim će ga proglasiti književnik Igor Mandić, koji će se na sajmu i sam predstaviti svojom novom knjigom "Predsmrtni dnevnik". (Hina)