Preskočite na glavni sadržaj

Senzorna skulptura: Čovjek na Mjesecu / Rovinj

Predstavljanje senzorne i interaktivne skulpture 'Čovjek na mjesecu' održat će se u subotu, 28. listopada 2017. u Centru M.A.R.E. u Rovinju. 
vrijeme: 28.10.2017.
mjesto: Rovinj

Radi se o inovativnom i multidisciplinarnom projektu financiranom od Zaklade za poticanje partnerstva i razvijanje civilnog društva iz Fondova gradova i općina koji na autentičan način integrira elemente umjetnosti te rehabilitacijskih znanosti. „Čovjek na mjesecu“ je interaktivna skulptura u formi mjeseca koja pruža senzoričku stimulaciju na više nivoa. Osim toga postavljena je u predivnom ambijentu rovinjske bolnice, tik uz more te uz jednu od najljepših panorama starog grada Rovinja.

Cilj skulpture je omogućiti jednaku pristupačnost svima, dakle i djeci sa teškoćama, ludičkim i senzoričkim objektima, obzirom da puno dječijih igrališta nije prilagođeno djeci sa teškoćama u razvoju.

Riječ je o projektu Društva osoba s invaliditetom Rovinj. Autorica skulpture, projekta i cijelog koncepta je Jelena Petranović. Izradu konstrukcije je napravio obrt Gracijano d.o.o iz Pule.

PROGRAM:


14:00 PREDSTAVLJANJE PROJEKTA "ČOVJEK NA MJESECU", Društvo osoba s invaliditetom
- opis projekta,ciljeva te namjene skulpture

14:30 PREDAVANJE " SENZORNA INTEGRACIJA -VAŽNOST U SVAKODNEVNOM ODGOJU", Tea Labura
Tea je diplomirana radna terapeutkinja , educirana za procjenu djece u igri te zaposlena u rehabilitacijskom centru za Down sindrm u Puli

14:30 KREATIVNA RADIONICA "CRTAM ŠPAGOM", Jelena Petranović
Jelena je magistra edukacijske rehabilitacije te likovna terapeutkinja. Radi kao stručna suradnica te koordinatorica u Društvu osoba s invaliditetom Rovinj

15:30 STORYTELLING ZA DJECU "MJESEC SVAT", Danijela Košara
Danijela je iskusna volonterka i humanitarka sa višegodišnjim iskustvom u radu sa djecom. Radi kao asistent za djecu s teškoćama u vrtiću.

16:00 GLAZBENA RADIONICA ZA DJECU, Glazbeni labaratorij Rovinj.
Glazbeni labaratorij čini grupa entuzijasta, glazbenika i prijatelja osnovana sa ciljem organiziranog provođenja instrukcija polaznicima, druženja uz i sa glazbom te općenito popularizacije glazbe i promicanja vrijednosti glazbene kulture

17:00 GLAZBENI PERFORMANS NA MJESECU, Glazbeni labaratorij Rovinj

https://www.facebook.com/events/1936089019968661/