Preskočite na glavni sadržaj

Dodjela nagrada i promocija kataloga 4. bijenala slikarstva

U četvrtak, 26. listopada u 18 sati, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, održat će se proglašenje i dodjela HPB nagrada 4. bijenala slikarstva, Nagrade Iva Vraneković – umjetnik umjetniku i promocija kataloga. 
vrijeme: 26.10.2017.
mjesto: Zagreb, Dom hrvatskih likovnih umjetnika
url: http://www.hdlu.hr/2017/09/najavljujemo-4-bijenale-slikarstva/

Zahvaljujući generalnom pokrovitelju, Hrvatskoj poštanskoj banci, dodijelit će se dvije službene HPB nagrade -  Grand Prix nagrada u vrijednosti od 15.000,00 kn neto i Nagrada za mladog umjetnika u vrijednosti od 10.000,00 kn neto. Odbor za dodjelu HPB nagrada djelovao je u sastavu: Tomislav Buntak, Snježana Pintarić (MSU), Biserka Rauter Plančić (Moderna galerija), Tomislav Vuić (HPB) i Josip Zanki.

Nagrada Iva Vraneković – umjetnik umjetniku

Polazeći iz uvjerenja da je umjetnik već  po samom sebi nagrada ovom svijetu,  na inicijativu anonimnog filantropa, potaknutog opusom mlade umjetnice Ive Vraneković, kako u njezino sjećanje tako i osmišljavanjem konkretnih novih vektora  u kulturi RH, uspostavljena je Nagrada Iva Vraneković – umjetnik umjetniku, koja podupire rad i produkciju mladih umjetnika.

Dvije jednakovrijedne nagrade u iznosu od 10.000,00 kn neto, uz samostalnu izložbu u Galeriji 3.14, dodjeljuju se izvan službene konkurencije 4. bijenala slikarstva, temeljem odluke odbora u sastavu Nikola Albaneže, Tomislav Buntak, Vladimir Dodig Trokut te anonimni filantrop.
Neposredno nakon dodjele nagrada održat će se i promocija kataloga 4. bijenala slikarstva. Katalog izložbe dizajnirao je Duje Medić, dok su urednice kataloga Martina Miholić i Nika Šimičić.

Bijenale možete razgledati do nedjelje, 29. listopada.

Bijenale slikarstva pokrenulo je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika 2011. godine s idejom predstavljanja trenutačnog stanja hrvatske slikarske scene izložbom koja predstavlja širok presjek likovnog stvaralaštva generacija koje je aktivno oblikuju. Bijenale prati razvoj i trenutačne dosege hrvatskog slikarstva, predstavljajući prepoznatljive nastupe i autore u zadnje dvije godine. Ovo je prilika da javnost na jednom mjestu upozna različite generacije, nasljeđa i poetike pojedinačnih autora.