Preskočite na glavni sadržaj

Izložba slovenskog fotografa Matije Brumena u Varaždinu

U subotu, 21. listopada s početkom u 12 sati, u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) otvara se izložba slovenskog fotografa Matije Brumena 'Skupljanje'. 
vrijeme: 21.10.2017.
mjesto: Galerijski centar Varaždin, Uska 7

Izložba je dio izlagačkog ciklusa Galerijskog centra Varaždin pod nazivom  "Idemo regionalno" i ostaje otvorena do 10. studenog 2017.

Matija Brumen na aktualnoj izložbi spaja dva fotografska ciklusa, nastala različitim postupcima, u različito vrijeme i u različitim prostorima, no ipak u oba možemo opaziti precizne detalje bilježenja svakodnevnog života i s njim povezanih opsesija, stanja društvene stvarnosti, prikazivanja rubnih i marginaliziranih prostora, oslikavanje stvarnosti i konzumerizma

Matija Brumen rođen je 1975.godine u Mariboru.Na Filozofskom fakultetu u Ljubljani završio je dodiplomski studij japanologije i filozofiije, a na Akademiji likovnih umjetnosti i oblikovanja magistarski studij Planiranja vizualnih komunikacija-fotografije. Studijski se usavršavao na studijskim razmjenama na Univerzitetu Tohoku Fukushi u Sendaiu i na Univerzitetu u Tsukubi u Japanu, na Folkwang Hochschule u Essenu u Njemačkoj, te na Akademiji za arhitekturu, umjetnost i oblikovanje u Pragu. Sudjelovao je na rezidencijama u Tainanu na tajvanu i u Berlinu. Dobitnik je više nagrada, među ostalim Emzin Fotografija godine i ESSL Art Award. Živi u Ljubljani.