Preskočite na glavni sadržaj

50. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Jubilarno 50. izdanje Susreta hrvatskih pjevačkih zborova bit će održano idućeg vikenda, od 7. do 8. listopada 2017. godine u Rovinju. 
vrijeme: 07.10.2017.
mjesto: Rovinj

Susret hrvatskih pjevačkih zborova nacionalna je manifestacija s dugogodišnjom tradicijom koja na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske zborove s više od 600 pjevača. Ova vrhunsku glazbenu priredbu Hrvatski sabor kulture kontinuirano održava od 1968. godine, s ciljem predstavljanja dostignuća i najvrjednijih ostvarenja amaterskog zborskog pjevanja u Republici Hrvatskoj.

Na ovogodišnjem obljetničkom Susretu nastupit će 14 najboljih hrvatskih pjevačkih zborova koji su svoj nastup morali izboriti na županijskim natjecanjima uz goste iz Rovinja,  Zbor KUD-a „Marco Garbin“ Zajednice Talijana „Pino Budicin“.

Zborovi natjecatelji 50. Susreta su:

- Hrvatsko pjevačko društvo „Slavulj“, Petrinja
- Mješoviti pjevački zbor KUD-a „Ban Josip Jelačić“, Zaprešić
- Hrvatsko pjevačko društvo „Kalnik“, Križevci
- Pjevački zbor „Josip Vrhovski“, Nedelišće
- Hrvatsko pjevačko društvo „Rodoljub“, Virovitica
- Kulturno umjetničko društvo „Graničar“ , Garešnica
- Djevojački zbor Pjevačkog zbora mladih „Josip Kaplan“, Rijeka
- Kulturno umjetničko društvo „Rudolf Rajter“, Ivanec
- Kulturno umjetničko društvo „Naša Lipa“, Tuhelj
- Djevojački zbor PHPD-a „Zora“, Karlovac  
- Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu „Capella Juris“, Zagreb
- Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“, Čakovec
- Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa”, Osijek
- Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu „Concordia discors“, Zagreb

50. Susret svojim će bogatim dvodnevnim programom ponuditi rovinjskoj publici pregršt glazbenih poslastica. U subotu, 7. listopada, zborovi će se predstaviti u natjecateljskom dijelu u koncertnoj dvorani Adris s početkom u 17 sati. Nedjelja 8. listopada bit će posvećena revijalnom programu, kada će zborovi po prvi puta pjesmom okupirati ulice grada domaćina. „Zborovi pjevaju Rovinju – ad libitum“ kreativni je naslov programa kojim će zborovi zahvaliti gradu domaćinu pjevajući na najatraktivnijim lokacijama Rovinja, prvo pojedinačnim nastupima, a potom i zajedničkim pjevanjem svih 600 pjevača sudionika 50. Susreta na rovinjskom glavnom trgu. Zborska revija, nastavit će se u bivšoj tvornici duhana Rovinj od 12 h koja će kulminirati i dodjelom nagrada Hrvatskog sabora kulture i Hrvatskog društva skladatelja.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Uz Hrvatski sabor kulture, organizaciju Susreta ove godine potpisuju Maistra d.d., Komorni zbor Rubino i Hrvatsko društvo skladatelja, dok su supokrovitelji Istarska županija, Grad Rovinj i Turistička zajednica Grada Rovinja.

Više informacija pronađite na www.hrsk.hr.