Preskočite na glavni sadržaj

'Ponoćni boogie' po romanu Ede Popovića u subotu u Art-kino Klubu Grič

Nova premijera Teatra Binocular bit će, u subotu, 30. rujna u Art-kino Klubu Grič, predstava 'Ponoćni boogie', koju po kultnom romanu Ede Popovića redatelj Borna Armanini postavlja kao spoj različitih umjetničkih izraza smještenih unutar okvira jazz koncerta.
vrijeme: 30.09.2017.
mjesto: Zagreb; Art-kino Grič, Jurišićeva 6
url: https://hr-hr.facebook.com/binocularteatar/

Kako se ističe u najavi, riječ je o evergreenu zagrebačke književnosti koji je stvorio jednog od ponajboljih suvremenih domaćih pisaca, a tekst do dosad nije izveden na kazališnim daskama, premda je knjiga prevedena na više svjetskih jezika i uživa status međunarodno priznate književne umjetnosti.
 
"Dramska praizvedba Popovićeva debitantskog romana autentični je kulturni proizvod čija se poetska struktura temelji na spajanju triju umjetničkih izraza: dramske umjetnosti, glazbene i vizualne umjetnosti", stoji u najavi.
 
"Odlikuje ga atmosferičnost jazz koncerta, što je i osnovna ideja predstave, da jazz sastav svira tijekom cijele predstave stvarajući specifičnu smooth atmosferu, ugodnu svima", dodaje se.
 
Uprizorenje se događa dvojici junaka u zagrebačkim Utrinama koje, u stilu američkih bitnika Ginsberga i Bukowskog, pratimo kroz njihove vratolomije u specifičnom poetskom diskursu koji miješa realne događaje s poetskim slikama.
 
"Cijelo dramsko događanje prati jazz band, kao što sam naslov sugerira: ponoćni boogie, neka suluda i tiha glazba, koja u poetskom djelu publici nudi mogućnost da zaluta od jazzy do rock beata upotpunjeni slikama magičnog realizma zapisanih u romanu", ističu iz Teatra Binocular.
 
Uloge tumače Mladen Vulić (Marisky), Matija Prskalo (Nana), Karlo Mrkša (Jurgen, bubnjevi), Adriana Josipović (Marina). Glazbenici su Branimir Norac (klarinet, saksofon, gitara) i Gustav Barišin (kontrabasist),
 
Armanini potpisuje i dramatizaciju, a autorski tim još čine Nika Pećarina (vee jay) i Georgese Totounji (rasvjeta). (Hina)