Preskočite na glavni sadržaj

Istog Duško Žorž: 'Retrovizor 55'

Samostalna izložba Istog Žorža pod nazivom 'Retrovizor 55' obilježit će se njegovo stvaralačko razdoblje od 1962. do 2017. Izložba se otvara 19. rujna u riječkoj Galeriji Juraj Klović.
vrijeme: 19.09.2017.
mjesto: Rijeka; Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b
url: http://hdlu-rijeka.hr/

Izložba se sastoji od fotografija koje prezentiraju važnija stvaralačka razdoblja u radu Istog Žorža. Po prvi puta donosi na jednome mjestu neka od najpoznatijih djela toga umjetnika, jednog od ključnih imena riječke fotografije, nastalih tijekom više od pet desetljeća njegova umjetničkog djelovanja. U 55 godina svog rada umjetnik je ostvario više ciklusa no uvijek autentičan on nastavlja mijenjati stilove i načine rada, neprestano usvajajući nove tehnologije i pristupe.
 
Istog Duško Žorž rođen 1947. u Rijeci u obitelji oca fotografa od koga nasljeđuje ljubav prema fotografiji. Profesionalni je fotograf. Član je foto kluba Color od godine 1962. kada izlaže svoju prvu fotografiju na izložbi u Zagrebu.

Od 1991. je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka.

Od 2001. dobiva status samostalnog umjetnika.

Tijekom 45 godina radnog staža vodio je svoj foto obrt.

U tom razdoblju pet je godina bio vanjski suradnik snimatelj HRT tv studija u Rijeci. Kao član foto kluba Color i HDLUR-a izlagao je na 300 izložbi u zemlji i inozemstvu. Održao je 30 samostalnih izložbi. Za rad na promicanju fotografije dobitnik je brončane,srebrne i zlatne plakete za zasluge u širenju tehničke kulture.

Od 2002. do 2012. godine radio je kao učitelj praktične nastave fotografije u Prirodoslovno grafičkoj školi u Rijeci.