Preskočite na glavni sadržaj

Događanja u Muzeju grada Koprivnice uz Renesansni festival

U tjednu kad Renesansni festival u Koprivnicu dovodi brojne turiste, Muzej je priredio nekoliko događanja za sve Koprivničance i njihove goste. Program počinje otvorenjem gostujuće izložbe 'Tradicijska arhitektura Hrvatskog zagorja' u četvrtak 24. kolovoza u 18,30 sati.  
vrijeme: 24.08.2017.
mjesto: Koprivnica
url: http://www.muzej-koprivnica.hr/

Izložba predstavlja bogatu graditeljsku baštinu Hrvatskog zagorja - očuvanu i obnovljenu arhitekturu ljupkih kuća pravokutnog tlocrta, građenih od drvenih greda omazanih blatom i obojenih modrom galicom, koje se danas mogu vidjeti kao očuvani i obnovljeni in situ objekti Muzeja „Staro selo“ Kumrovec s kojim je u suradnji izložba i postavljena te kuće i okućnice u kojima se i danas stanuje.

U Muzeju grada Koprivnice u petak od 18,30 sati, kao vrhunac višemjesečnog uspješnog kulturnog i izložbenog programa bit će predstavljen novi dio postava. U bogatijoj i opsežnijoj muzejskoj prezentaciji konačno će se moći razgledati predmeti iz zbirki odjela arheologije i odjela etnologije. Autori koncepcije ovog dijela postava su viši kustosi Robert Čimin i Marija Mesarić. 

Nakon otvorenja u Muzeju, posjetitelji mogu prošetati do Galerije Koprivnica gdje ih u 19,30 čeka otvorenje samostalne izložbe i predstavljanje umjetničke knjige Memorabilijar, domaće autorice Gordane Špoljar Andrašić koja svojim stvaralaštvom uvijek  prenosi vlastite dijaloge između intimnog ili unutarnjeg čitanja i stvarnog ili vanjskog poimanja svijeta i prirode. Muzej od 25. do 27. kolovoza možete posjetiti od 8,00 do 22,00 sata.

Raspored događanja:

24.8.2017. / 18:30 sati / Muzej grada Koprivnice
Izložba „Tradicijska arhitektura Hrvatskog Zagorja“
Izložbu posjetite u prizemlju Muzeja do 30.9.2017.

25.8.2017. / 18:30 sati / Muzej grada Koprivnice
Izložba "Podravska baština iz fundusa Muzeja"
Izložbu posjetite na prvom katu Muzeja.

25.8.2017. / 19:30 sati / Galerija Koprivnica
Izložba i predstavljanje umjetničke knjige "Memorabilijar" Gordane Špoljar Andrašić
Izložbu posjetite do 17.9.2017.

//

Opširnije

- otvorenje izložbe
Tradicijska arhitektura Hrvatskog Zagorja
Muzej grada Koprivnice
četvrtak, 24. kolovoza 2017. u 18,30 sati

Tradicijska arhitektura Hrvatskog zagorja gostujuća je izložba autorica Branke Šprem-Lovrić i Tatjane Brlek. Izložba predstavlja bogatu graditeljsku baštinu Hrvatskog zagorja - istraživanja gradnje tradicijskih kuća zidanih u kamenu lomljencu, hiži zidanki i drvenih kuća, hiži mazanki. Osim očuvane i obnovljene arhitekture ljupkih kuća pravokutnog tlocrta, građenih od drvenih greda omazanih blatom i obojenih modrom galicom, koje se danas mogu vidjeti kao očuvani i obnovljeni in situ objekti Muzeja „Staro selo“ Kumrovec, a koje su se gradili koncem 19. i početkom 20. stoljeća, istraživanjem su obuhvaćene kuće i okućnice u kojima se i danas stanuje. Izložbom će posjetitelji moći upoznati Hrvatsko zagorje kao gorovito i brežuljkasto regiju koja se smjestila sjeverozapadno od Medvjednice i Kalničke gore čiji obronci su obrasli bjelogoričnom šumom hrasta kitnjaka, običnog graba, lipe, pitomoga kestena ,crne johe, hrasta lužnjaka. Gostovanje izložbe dio je međumuzejske suradnje i razmjene između Muzeja grada Koprivnice i Muzeja „Staro selo“ Kumrovec.
Izložba je otvorena do 24. rujna 2017., a može se razgledati radnim danom od 9 do 14 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati.

- otvorenje samostalne izložbe i predstavljanje umjetničke knjige
Gordane Špoljar Andrašić
memorabilijar
Galerija Koprivnica, petak, 25. kolovoza 2017. godine u 19,30 sati

Gordana Špoljar Andrašić (Molve, 1965.) je samostalna umjetnica iz Koprivnice. Diplomirala je povijest umjetnosti i etnologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu. Do sada je priredila preko 40 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Koprivnici.
Umjetničku knjigu MEMORABILIJAR predstavit će Iva Körbler.
Izložba je realizirana sredstvima Grada Koprivnice, a ostaje otvorena do 17. rujna 2017. godine.