Preskočite na glavni sadržaj

Svjetski zbor mladih - prvi put u Hrvatskoj!

Svjetski zbor mladih prvi put u svojoj povijesti posjetit će Hrvatsku i Grad Zagreb. Ovaj iznimni zborski sastav s pjevačima sa svih pet kontinenata svijeta održat će koncert 20. srpnja 2017. u 20 sati u Muzeju Mimara. Ulaz na koncert je besplatan.  
vrijeme: 20.07.2017.
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara
url: http://www.hrsk.hr

Jedinstveni koncert Svjetskog zbora mladih koji će po prvi puta u svojoj povijesti posjetiti Hrvatsku i Grad Zagreb dana 20. srpnja 2017. u 20 h.

58 odabranih mladih pjevača iz 33 države i 5 kontinenata u ovom će izuzetnom međunarodnom projektu ujediniti svoje glasove te predstaviti odabrane bisere zborske literature promovirajući vrhunsku glazbu, ali i kulturnu raznolikost, miroljubivi dijalog i razumijevanje različitih nacija.

Svjetski zbor mladih jedinstveni je međunarodni projekt visoke umjetničke vrijednosti koji od 1989. godine na godišnjoj razini okuplja najtalentiranije mlade pjevače iz cijelog svijeta u dobi od 17 do 26 godina pod vodstvom vrhunskih dirigenata međunarodne reputacije.

Ovogodišnji Svjetski zbor mladih, nakon višemjesečne selekcije pjevača, okupio se u gradu Pečuhu pod vodstvom Zoltána Pada (Mađarska) i Kena Wakije (Kenija). Nakon intenzivnih priprema, Zbor će u okviru međunarodne turneje od 9. do 24. srpnja održati ukupno 12 koncerata u 5 zemalja i to u Mađarskoj (Pečuh, Budimpešta), Srbiji (Sombor, Novi Sad, Beograd), Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Prijedor), Hrvatskoj (Osijek, Zagreb, Opatija) i Sloveniji (Koper, Ljubljana).

Hrvatski će dio turneje Svjetski zbor mladih započeti 9. srpnja u okviru Osječkog ljeta kulture, a završiti 21. srpnja koncertom na Festivalu Opatija. Zagrebački koncert bit će održan u okviru Ljetne scene Amadeo, u atriju Muzeja Mimara dana 20. srpnja 2017. u 20 h.

Koncertni nastup Svjetskog zbora mladih u Zagrebu bit će ostvaren u organizaciji Zadruge za etično financiranje uz potporu Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba, a u suradnji sa Scenom Amadeo, Mađarskim institutom u Zagrebu, Hrvatskim saborom kulture i JCI Croatia. Svjetski zbor mladih održava se pod upravom i pokroviteljstvom Europskog zborskog udruženja – Europa Cantat, Međunarodne federacije za zborsku glazbu - IFCM i Međunarodne udruge glazbenih mladeži - JM International, a u organizaciji Neprofitne organizacije Zsolnayeve baštine iz Pečuha i Regionalnog centra Europskog zborskog udruženja Srednjoistočne Europe.

Svoju besplatnu ulaznicu za koncert možete preuzeti u Hrvatskom saboru kulture (Adresa: Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb) ili na blagajni Scene Amadeo (Adresa Hrvatski prirodoslovni muzej, Demetrova 1, Gornji grad). Blagajna otvorena od 18:00 do 22:00 sata na dane kada se održava program.) Napomena: Sjedišta u gledalištu nisu numerirana. (mic.hr)
 
www.facebook.com/worldyouthchoir/