Preskočite na glavni sadržaj

'Komedija gala' zaključuje u četvrtak Zagreb Classic

Koncertom zagrebačkog Gradskog kazališta Komedije 'Komedija gala!', na kojemu će orkestar toga teatra izvoditi glazbene brojeve iz popularnih opereta i mjuzikala sa svojeg repertoara, završit će u četvrtak, 6. srpnja, ovogodišnji festival glazbe na otvorenom 'Zagreb Classic'.
vrijeme: 06.07.2017.
mjesto: Zagreb; Tomislavov trg
url: http://www.zgf.hr

Kako se ističe u najavi, orkestrom Komedije na trgu kralja Tomislava ravnat će maestro Krešimir Batinić, a nastupit će Zorica Antonić, Sandra Bagarić, Vlatka Burić Dujmović, Danijela Pintarić, Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Ervin Baučić, Dražen Bratulić i Adalbert Turner, te zbor Kazališta Komedije.
 
Voditelji su Jasna Palić Picukarić i Saša Buneta.
 
Festival Zagreb Classic je open air festival klasične glazbe koji je dio ponude Zagrebačkog kulturnog ljeta – ZgKul. Održava se na Trgu kralja Tomislava ispred Umjetničkog paviljona a otvorio ga je 21. lipnja koncert Zbora i Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije.
 
U svojem drugom izdanju, festival je ove godine zagrebačkoj publici ponudio brojne poslastice, poput opere "Ero s onoga svijeta" Jakova Gotovca u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu i nastupa Zagrebačke filharmonije s Goranom Bregovićem u njegovu najnovijemu projektu "Tri pisma iz Sarajeva".
 
Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić izveli su poznatu kantatu "Carmina burana" Carla Orffa, a nastupio je i jedan od najboljih američkih orkestara mladih iz San Josea.
 
Program u utorak, 4. srpnja, donosi i nastup svjetske glazbene senzacije, romskoga kralja violine Robyja Lakatoša uz orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, a posebna gošća večeri talentirana je jazz pijanistica i pjevačica Lana Janjanin. (Hina)