Preskočite na glavni sadržaj

U Sisku međunarodna izložba karikatura 'MIKS 2017. - Drevni Astronauti'

Čak 2106 radova 579 autora iz 81 zemlje stiglo je za 3. međunarodnu izložbu karikatura 'MIKS 2017. - Drevni Astronauti', koja će u četvrtak, 29. lipnja biti otvorena u Gradskom muzeju u Sisku, najavili su u ponedjeljak organizatori.
vrijeme: 29.06.2017.
mjesto: Sisak; Gradski muzej Sisak, Ulica kralja Tomislava 10
url: http://www.muzej-sisak.hr/

Prema procjeni organizatora, prema broju prispjelih radova, to je dosad najveća od oko 300 međunarodnih izložbi karikatura u svijetu.
 
Osim što na izložbi sudjeluju najpoznatiji svjetski karikaturisti, mnogi od njih i osobno su najavili dokazak u Sisak. Tako se očekuju Marco De Angelis (Italija), Arifur Rahman (Norveška), Eduardo Baptistao (Brazil), Zoran Petrović (Njemačka), Roko Idžojtić, Darijana Gotal Sokolović, Krešimir Mišak, Matija Holjevac, te autor i organizator MIKS-a Nenad Ostojić.

U sklopu 3. međunarodne izložbe karikature u Sisku će se održati i više popratnih priredaba, od kojih je posebno zanimljiva Prva međunarodna izložba Stripa „MIKS COMICS“ koja će biti postavljena u u Gradskoj galeriji Striegl  a na kojoj će se moći vidjeti radove velikana stripa, kao što su Igor Kordej, Goran Kovačević, Krešimir Zimonić, Branislav Bane Kerc, Dubravko Mataković i drugi.

U Muzeju će također biti izložena skulptura Zorana Petrovića, izrađena iz drveta stoljetnog sisačkog hrasta Juliusa, koji je kao sisačka prirodna i povijesna baština bio pod posebnom zaštitom. Autor će tom prigodom skulpturu pokloniti Gradu Sisku.

Kako je rekao autor izložbe Nenad Ostojić, prošlogodišnja izložba karikatura, koja je održana pod nazivom "MIKS - All About Rock & roll", oborila je sve regionalne rekorde po broju pristiglih radova, sudionika i zastupljenih zemalja, pa je ušla u Top 10 svjetskih izložbi, na temelju čega je Udruga MIKS primljena u članstvo FECO (svjetska organizacija karikaturista), a izložba je ocjenjena s maksimalnih 5 zvjezdica. (Hina)