Preskočite na glavni sadržaj

'Kraljica tišine' u Palachu

U subotu, 22. travnja, s početkom u 20 sati, u riječkom OKC Palach održat će se besplatna projekcija zanimljivog poljskog dokumentarnog filma 'Kraljica tišine' pod okriljem KineDoka. Ulaz na projekciju je besplatan!
vrijeme: 22.04.2017. 20 h
mjesto: Rijeka; OKC Palach, Kružna 8
url: http://www.palach.hr/

O filmu:

Desetogodišnja Denisa u mnogim je pogledima izopćena. Ilegalna je stanovnica romskog naselja u Poljskoj, žensko je dijete u patrijarhalnoj romskoj zajednici i, povrh svega, Denisa ne govori. Nitko joj nikada nije dijagnosticirao ozbiljno oštećenje sluha, Čak je i djeca iz naselja nazivaju "glupačom", no Denisa je sve samo ne to. Ona naprosto ima vlastiti svijet – svijet ritma i plesa. Otkako je slučajno na obližnjem otpadu pronašla kutiju s bollywoodskim DVD-ima, Denisa želi plesati i odijevati se poput glamuroznih žena u filmovima. S drugom djecom iz naselja pokušava osmisliti koreografije u bollywoodskom stilu boreći se tako protiv krajnje neimaštine, agresivnih napada susjeda i prijetnji deložacijom. Ples joj daje priliku da bude što god poželi i da izrazi ono što ne može izgovoriti – radost, tugu i strah.
 
Naslov filma (originalni): Królowa ciszy
Naslov filma (hrvatski): Kraljica tišine
Vrijeme trajanja: 80'
Redatelj: Agnieszka Zwiefka
Jezik: poljski
Godina: 2014.
Zemlja: Poljska



 O KineDoku:

KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova.

Treće izdanje KineDoka u Hrvatskoj donosi niz novih hvaljenih europskih autorskih dokumentaraca. Prikazat će se recentni filmovi, redom premijerno prikazani na prestižnim filmskim festivalima, sa željom da jedinstvene priče i kvalitetni filmovi budu dostupniji i publici u velikim gradovima, ali i onoj u malim mjestima do kojih dokumentarni filmovi teško stižu.