Preskočite na glavni sadržaj

Tjedan smijeha u Varaždinu od 10. do 13. ožujka

Osmi Tjedan smijeha u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, koji organizira Kerekesh teatar, održat će se od 10. do 13. ožujka u šest gradova i šest općina, najavili su u petak na konferenciji za novinare Ljubomir i Jan Kerekeš.
vrijeme: 10.03.2017.
mjesto: Varaždinska županija
url: http://www.hnkvz.hr/

Ljubomir Kerekeš istaknuo je da će u deset dana festivala biti 41 izvedba predstava za djecu i odrasle, što je deset više nego prošle godine. Nakon prošle godine i uključivanja ostalih gradova u Varaždinskoj županiji, ove se godine uključuje i šest općina.
 
"Interes publike je očaravajući i iznenađujući. Očekujem da ćemo proći prošlogodišnju brojku od osam tisuća gledatelja. Vjerujemo u ovakav program i dali smo sve od sebe da se ljudi zabave i uživaju, nešto manje u predstavama Kerekesh teatra, a više u gostujućim predstavama. Mi smo svoj dio odradili, vjerujem da će ljubitelji kazališta, komedije, smijeha i zafrkancije tradicionalno odraditi svoj dio“, kazao je Ljubomir Kerekeš.
 
U Varaždinskoj će županiji gostovati kazalište Komedija, Lectirum, Tvornica lutaka, Planet Art, Gala teatar, Pinklec, Moruzgva, Glumci u Zagvozdu, Trešnja, Kerempuh i Zorin dom. U Varaždin ponovo stižu legendarne "Stilske vježbe" i "A je to" Nu:Write Theatrea Zagreb i Kazališta Trešnja inspirirano popularnim animiranim filmom.
 
Uobičajeno je da svaki Tjedan smijeha Kerekesh teatra završava premijerom, a ove godine to će biti "Sve u 3…".
 
"Nova predstava Kereksh teatra preuzeta je predstava Scene Gorica u režiji Ive Ilakovac i izvedbi Katarine Baban, nadam se nove kazališne zvijezde Varaždina. U predstavi su i Sanja Drakulić i Matija Kačan, zvijezda filma ZG 80, nova mlada lica i duhoviti glumci", rekao je Jan Kerekeš te dodao da se o predstavi najkraće može reći da je o dvije cimerice kojima se iznad stana u zgradi objesi susjed, a da će ostalo pokazati glumci. (Hina)